Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ο κήπος μας για το 2020 video


Φέτος είπαμε με την Φρόσω να φυτέψουμε κήπο.
Αλλά όταν κάνουμε κάτι πρέπει να το κάνουμε και καλά και σωστά.
Αλλιώς δεν έχει ενδιαφέρον το πράγμα.
Το άθλημα το κατέχουμε πολύ καλά, εγώ εξάλλου μέσα στα χωράφια μεγάλωσα, έχω κάνει πολλές φορές καλλιέργειες κηπευτικών για εμπόριο σε μεγάλη κλίμακα.
Το κύριο πρόβλημα μας ήταν το νερό.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και ως λύση είπαμε να κουβαλάμε νερό με μπιτόνια για όλα εκτός από την πατάτα η οποία θέλει πολύ νερό οπότε ως λύση είχαμε να κουβαλάμε με δεξαμενή 1 τόννου.
Όλα πήγαιναν αρκετά καλά, μα όταν η πατάτα άρχισε να μεγαλώνει ζητούσε πολύ μεγάλες ποσότητες νερού, δεν επαρκούσε ο ένας τόννος δηλαδή επειδή το μέρος έχει πάρα πολλή κοπριά αυτό την έκανε να διψάει υπερβολικά.
Στο κτήμα έχουμε γεώτρηση η οποία έχει την δυνατότητα να δώσει 70 κυβικά την ώρα, αλλά όχι τόσο λίγο νερό που η πατάτα χρειάζεται.
Η λύση ήρθε σε συνεργασία με τον αδελφό μου, ο οποίος ποτίζει πολύ συχνά το αμπέλι του και τις ελιές του μαζί και τον δικό του κήπο, όποτε συνδέσαμε δίκτυο και τοποθετήσαμε μπεκ στην πατάτα η οποία πλέον ποτίζεται με 9 κυβικά νερό κάθε 5 ημέρες.
Λύθηκε το θέμα χόρτασε νερό οπότε προχωράμε.

Κάνουμε τακτικά βίντεο ώστε να βλέπουμε την εξέλιξη του κήπου, εκεί δίνω και αρκετές πληροφορίες χρήσιμες για όσους έχουν το χόμπι ή την επιθυμία να κάνουν κήπο.

Ο κήπος μπήκε στα τέλη Μαρτίου.

Ποιο κάτω υπάρχουν βίντεο με την εξέλιξη του.

1/6/2020




23/5/2020



9/5/2020



Συμβουλές για κήπους και καλλιέργειες



Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...