Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Πως μπορούμε να βγάλουμε ένα μελίσσι από έναν τοίχο, ή ένα δέντρο χωρίς να προκαλέσουμε ζημιά!!! VIDEO


Πανευκολος τροπος

Συνάδελφοι η λύση καμιά φορά ακόμα και στα πιο δύσκολα προβλήματα είναι μπροστά στα μάτια μας, μόνο που εμείς δεν μπορούμε να την δούμε.
Περίτρανη απόδειξη των όσων λέω αποτελεί το παρακάτω βίντεο.
Αλήθεια πόσες φορές δεν συναντήσαμε μελίσσια σε μέρη τέτοια που να αδυνατούμε να τα βγάλουμε;
Σήμερα πχ εγώ έμαθα ότι δυο σμήνη έχουν πιάσει στον τοίχο μιας εκκλησίας, κι παπάς αδυνατεί να βρει λύση για να τα βγάλει.
Στο παρακάτω βίντεο θα δειτε πόσο εύκολα είναι τα πράγματα όμως.
Θα χρειαστούμε απλός μια κυψέλη με κηρηθρες, κι έναν διχτυωτό κώνο σαν αυτούς που έχουν οι σφηκοπαγιδες, ώστε οι μέλισσες που βγαίνουν να μην μπορούν να ξαναμπούν στην φωλιά τους.
Αν μάλιστα ενώσουμε την δίοδο με την κυψέλη μας τότε οι μέλισσες θα περάσουν από την φωλιά τους στην κυψέλη μας απ ευθείας.

Η μέγιστη ανάπτυξη την σωστή στιγμή


Φίλες και φίλοι το όνειρο κάθε μελισσοκόμου στα τέλη του χειμώνα πιστεύω είναι να δει τα μελίσσια του, να γίνονται μεγάλα και παραγωγικά την άνοιξη.
Έχουμε πει και αναλύσει και είναι κανόνας αυτό στην μελισσοκομία ότι 1 + 1 δεν κάνει 2 αλλά 3.
Δηλαδή η απόδοση ενός μελισσιού όσο ο πληθυσμός του μεγαλώνει, αυξάνει όχι αναλογικά αλλά πολλαπλασιαστικά, πχ μονό μελίσσι εχει 5 κιλά απόδοση, διπλό μελίσσι έχει όχι 10 αλλά 15 κιλά απόδοση, και τριπλό μελίσσι όχι 15 αλλά 25 κιλά απόδοση.

Η ανάπτυξη λοιπόν είναι το κλειδί για το μέγεθος της συγκομιδής μελιού που θα έχουμε, μαζί φυσικά και με τις καιρικές συνθήκες.
Επειδή όμως ο μελισσοκόμος δεν μπορεί να επηρεάσει τον καιρό κατά τα γούστα του αρκείται στο να επηρεάζει την ανάπτυξη των μελισσιών του ελπίζοντας μόνο και για καλές καιρικές συνθήκες.

Και πρέπει εδώ να τονίσω ότι χωρίς την ταυτόχρονη συμβολή και των δυο αυτών συνθηκών, συγκομιδή δεν γίνεται να υπάρξει.