Γράφει: Κατερίνα Πατούλια
Η γύρη αποτελεί την τροφή των νεαρών μελισσών. Θεωρείται μία από τις πιο θρεπτικές τροφές της φύσης, καθώς περιέχει σχεδόν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο άνθρωπος.
Γύρη μελισσών: Η γύρη αποτελεί την τροφή των νεαρών μελισσών. Θεωρείται μία από τις πιο θρεπτικές τροφές της φύσης, καθώς περιέχει σχεδόν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο άνθρωπος.
Η γύρη που μαζεύουν οι μέλισσες είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (περίπου 40% πρωτεΐνη), ελεύθερα αμινοξέα, βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένου του συμπλέγματος Β και φολικό οξύ. Μάλιστα είναι περισσότερο πλούσια σε πρωτεΐνες από οποιαδήποτε άλλη πηγή ζωικής προέλευσης.
Περιέχει περισσότερα αμινοξέα από το βοδινό, τα αυγά και το τυρί, ίδιου βάρους. Περίπου η μισή από την πρωτεΐνη που περιέχει είναι στη μορφή των ελεύθερων αμινοξέων, τα οποία είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν αμέσως από το σώμα μας.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι για μία κουταλιά της σούπας γύρη, μία μέλισσα πρέπει να εργάζεται 8 ώρες την ημέρα για ένα μήνα, ώστε να την συλλέξει.
Ορίστε 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει αμέσως να προσθέσεις τη φρέσκια γύρη μελισσών στην καθημερινή διατροφή σου… αν και υπάρχουν πολλοί ακόμα!
1. Χαρίζει ενέργεια
Η ποικιλία των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει, την κάνει ένα φυσικό τονωτικό, καθώς οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες Β που περιέχει, θα σε βοηθήσουν στο καθημερινό τρέξιμο και θα ενισχύσουν την αντοχή σου και τα επίπεδα κορεσμού σου.
2. Καταπραΰνει παθήσεις του δέρματος
Η γύρη μελισσών συχνά χρησιμοποιείται σε προϊόντα που θεραπεύουν φλεγμονώδεις περιπτώσεις και απλές παθήσεις του δέρματος, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Τα αμινοξέα και οι βιταμίνες της προστατεύουν το δέρμα και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων.
3. Βοηθάει το αναπνευστικό σύστημα
Η γύρη, καθώς περιέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών, μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα και στους ιστούς των πνευμόνων, αποτρέποντας την εμφάνιση του άσθματος.
4. Θεραπεύει τις αλλεργίες
Η γύρη μειώνει την παρουσία της ισταμίνης, οδηγώντας στην ύφεση των αλλεργιών. Ο Dr. Leo Conway, M.D, ανέφερε ότι το 94% των ασθενών του απελευθερώθηκε εντελώς από τις αλλεργίες, μόλις άρχισαν να καταναλώνουν τη γύρη. Από το άσθμα μέχρι τις αλλεργίες, η γύρη αποτελεί αποδεδειγμένα ένα αποτελεσματικό «φάρμακο» απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.
5. Κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα
Εκτός από τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τις πρωτεΐνες, η γύρη περιέχει κάποια ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη.
ΠΗΓΗ
https://www.shape.gr/
Η γύρη αποτελεί την τροφή των νεαρών μελισσών. Θεωρείται μία από τις πιο θρεπτικές τροφές της φύσης, καθώς περιέχει σχεδόν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο άνθρωπος.
Γύρη μελισσών: Η γύρη αποτελεί την τροφή των νεαρών μελισσών. Θεωρείται μία από τις πιο θρεπτικές τροφές της φύσης, καθώς περιέχει σχεδόν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο άνθρωπος.
Η γύρη που μαζεύουν οι μέλισσες είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (περίπου 40% πρωτεΐνη), ελεύθερα αμινοξέα, βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένου του συμπλέγματος Β και φολικό οξύ. Μάλιστα είναι περισσότερο πλούσια σε πρωτεΐνες από οποιαδήποτε άλλη πηγή ζωικής προέλευσης.
Περιέχει περισσότερα αμινοξέα από το βοδινό, τα αυγά και το τυρί, ίδιου βάρους. Περίπου η μισή από την πρωτεΐνη που περιέχει είναι στη μορφή των ελεύθερων αμινοξέων, τα οποία είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν αμέσως από το σώμα μας.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι για μία κουταλιά της σούπας γύρη, μία μέλισσα πρέπει να εργάζεται 8 ώρες την ημέρα για ένα μήνα, ώστε να την συλλέξει.
Ορίστε 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει αμέσως να προσθέσεις τη φρέσκια γύρη μελισσών στην καθημερινή διατροφή σου… αν και υπάρχουν πολλοί ακόμα!
1. Χαρίζει ενέργεια
Η ποικιλία των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει, την κάνει ένα φυσικό τονωτικό, καθώς οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες Β που περιέχει, θα σε βοηθήσουν στο καθημερινό τρέξιμο και θα ενισχύσουν την αντοχή σου και τα επίπεδα κορεσμού σου.
2. Καταπραΰνει παθήσεις του δέρματος
Η γύρη μελισσών συχνά χρησιμοποιείται σε προϊόντα που θεραπεύουν φλεγμονώδεις περιπτώσεις και απλές παθήσεις του δέρματος, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Τα αμινοξέα και οι βιταμίνες της προστατεύουν το δέρμα και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων.
3. Βοηθάει το αναπνευστικό σύστημα
Η γύρη, καθώς περιέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών, μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα και στους ιστούς των πνευμόνων, αποτρέποντας την εμφάνιση του άσθματος.
4. Θεραπεύει τις αλλεργίες
Η γύρη μειώνει την παρουσία της ισταμίνης, οδηγώντας στην ύφεση των αλλεργιών. Ο Dr. Leo Conway, M.D, ανέφερε ότι το 94% των ασθενών του απελευθερώθηκε εντελώς από τις αλλεργίες, μόλις άρχισαν να καταναλώνουν τη γύρη. Από το άσθμα μέχρι τις αλλεργίες, η γύρη αποτελεί αποδεδειγμένα ένα αποτελεσματικό «φάρμακο» απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.
5. Κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα
Εκτός από τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τις πρωτεΐνες, η γύρη περιέχει κάποια ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη.
ΠΗΓΗ
https://www.shape.gr/
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...