Περιγραφή
Πολύ επιτυχημένη συνταγή για όσουν θέλουν μελομακάρονα που κρατάνε το σιρόπι και είναι μαλακά....Τι χρειαζόμαστε:
- 3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 2 κουταλιές του γλυκού αμμωνία
- 1 κουταλιά κοφτή της σούπας κανέλλα
- 1 κουταλιά κοφτή της σούπας γαρύφαλλο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 8 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σιρόπι
- 4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη κρυσταλική
- 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- 2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι
Διακόσμηση
- Μπόλικο ψιλοκομμένο καρύδι
Πως το κάνουμε:
- Σε λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το γαρύφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Χτυπάμε με το χέρι καλά.
- Ρίχνουμε την αμμωνία στο χυμό του πορτοκαλιού, πάνω απο τη λεκάνη γιατί αφρίζει, ώστε ο αφρός να πέσει μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε τη σόδα, το σιμιγδάλι και το αλέυρι ανακατεύοντας καλά να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μπαλίτσες πλατιές και τα απλώνουμε σε ταψί λαδωμένο.
- Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι στην επιφάνεια τους λίγο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς στο κάτω ράφι για 30 λεπτά περίπου.
- Όταν κρυώσουν τα σιροπιάζουμε σε ζεστό σιρόπι.
- Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το μέλι.
- Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμένο καρύδι.
http://www.sintagespareas.gr/
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...
Λίγα μυστικά ακόμα