Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Την ανάρτηση αυτή την αφιερώνω σε όσους με κατηγόρησαν ότι γράφω χωρίς αποδείξεις πως οι κυψέλες της ANEL θερμαίνονται και βάζουν νερά...
Λουστείτε τα τώρα!!!
Το πείραμα είναι εύκολο και μπορεί ο κάθε δύσπιστος να το πραγματοποιήσει.
Η παραπάνω φωτογραφία είναι από δικά μου μελίσσια, στο ίδιο κτήμα, την ίδια ημέρα και ώρα τον μήνα Ιούνιο.
Στην ξύλινη παραφιναρισμένη κυψέλη οι μέλισσες υποφέρουν από την ζέστη, δεν δουλεύουν και κάνουν μούσι έξω από την κυψέλη, ενώ στην πλαστική κυψέλη δουλεύουν σαν να μην τρέχει τίποτα.
Η ANEL STANDARD - Ε Ε ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ πιστή στις αρχές της για έξυπνες και απλές μελισσοκομικές λύσεις, σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξήγαγε και αφορά την αξιοπιστία της νέας κυψέλης ANEL (πλαστική).
Η έρευνα έχει να κάνει με την μόνωση που παρέχει η ΚΥΨΕΛΗ ANEL έναντι της ξύλινης σε συνθήκες ζέστης.
Χρησιμοποιήσαμε ένα απλό αερόθερμο που να εκτοξεύει θερμό αέρα επί δυόμιση συνεχόμενες ώρες σε δυο κυψέλες, την κλασική ξύλινη και τη νέα ΚΥΨΕΛΗΣ ANEL.
12:45 ΕΝΑΡΞΗ
13:00 και αρχίζει να καταγράφεται μια σαφή τάση διαφοράς θερμοκρασίας
Στις 13:15 η διαφορά ειναι ήδη στους 4C
13.45 μέσα σε μια ώρα από την στιγμή που άρχισε η ζέστη η κατάσταση ξεκαθαρίζει.
Εξωτερικά η ζέστη που χτυπάει και τα δυο σώματα είναι 65C.
Εσωτερικά όμως δεν συμβαίνει το ίδιο αφού το θερμομονωτικό υλικό που μονο η πλαστική κυψελη της ANEL φέρει εμποδίζει την ζέστη να φτάσει μέσα στο σώμα.
14:00 η ξύλινη κυψέλη εξακολουθεί να θερμαίνεται περισσότερο.
14:15 η κυψέλη μας καλά αντέχει και επιβραβεύει την προσπάθεια μας
14:30 η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη
14:45 δυο ώρες μετά την έναρξη του πειράματος η διαφορά παραμένει στους 4 C
15:00 το ίδιο
15:15 τέλος του πειράματος
Σχεδιάγραμμα που δείχνει τις διαφορές που κατέγραψε το πείραμα στην θερμοκρασία των δυο κυψελών
Αποτίμηση αποτελέσματος.....
Η ΚΥΨΕΛΗ ANEL άντεξε καθ όλη την διάρκεια του πειράματος στα θερμά ρεύματα αέρα με διαφορά άνω των 4C σε σχέση με την ξύλινη.
Θεωρούμε ότι το μελίσσι στην ΚΥΨΕΛΗ ANEL θα έχει πιο ήπιες συνθήκες διαβίωσης τους καλοκαιρινούς μήνες, θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια για να κρατήσει δροσερή την κυψέλη του με ότι αυτό συνεπάγεται στην κατανάλωση προμηθειών, και θα είναι σε θέση να εργάζεται πολύ καλύτερα αφού οι συνθήκες θα το ευνοούν περισσότερο.
H ANEL STANDARD υπογράφει και εγκρίνει αυτό το προϊόν για τους πελάτες της!!!
MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών
10 σχόλια:
ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ
ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ
Για την Ανελ ειχες πει οτι μπαζει νερα; Για την technoset νομιζα.
Όλα τα πλαστικά είναι μουφα.... Όλες οι πλαστικές βάσεις που έχω πάρει βγαίνουν οι μέλισσες από τις τρύπες για την γυρη.... Ξύλο κ πάλι ξύλο...
Ρε Βασίλη τι είναι αυτά? ??
Εκτός μελισσοκηπου δοκιμές ??αμαρτία. ...
Εγω δεν εχω πει ποτε οτι βαζει νερα η κυψελη της ΑΝΕΛ παιδια.
Σας προκαλω να κανετε το τεστ.
Διορθωσε το βασιλη στην αρχη γραφεις για την ανελ στο σχολιο.
Συνήθως γράφω ανώνυμα αλλά λέω αυτή την φορά να πρωτοτυπήσω! ΛΟΛ!
Λοιπόν οι πλαστικές απαγορεύονται για μεταφορά και νομαδική μελισσοκομία! Είμαι ένας μικρός μελισσοκόμος που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια με όλα του τα μελίσσια σε πλαστικούς πάτους (γιατί έτσι είχα αποφασίσει! Από την Techoset) με κάποια πλαστικά και κάποια ξύλινα πατώματα. Λοιπόν σε καθεμία μεταφορά υπήρχε και ένα ατύχημα, άνοιγαν οι πάτοι! Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι πάτοι δεν δένουν με το σώμα όπως ένας σταθερός πάτος. Και ειδικά ένα βαρύ 2οροφο μελίσσι δεν το κρατάς εύκολα! Λίγο να σου φύγει πλάγια ο πάτος καθώς τον σηκώνεις ή τον αφήνεις, ζορίζετε και τσουπ ανοίγει! Φέτος αγόρασα σταθερούς πάτους ξύλινους και εκτός του ότι βρήκα την υγεία μου έχω γίνει φανατικός οπαδός των σταθερών ξύλινων! ΛΟΛ!
Πάει αυτό … τώρα ως προς τις θερμοκρασίες και τα λοιπά … Νερά μπαίνουν ποιος είπε ότι δεν μπαίνουν, το νερό θα βρει τρόπο να μπει εάν θέλει δεν τρυπάει το πλαστικό βέβαια αλλά πίστεψε θα βρει τρόπο! και επίσης το βασικό θέμα είναι ΠΩΣ το μελίσσι θα διαχειριστεί την υγρασία γιατί η πλαστική κυψέλη δεν αναπνέει! (άλλο μεγάλο κεφάλαιο που αφορά επίσης και τις ξύλινες για το πως τις βάφουμε!).
Το πείραμα …
Το πείραμα που έκανες δεν θα το έλεγα άκυρο με άδειες κυψέλες αλλά η διαφορά των 4 βαθμών δεν μου λέει και τίποτα! Το κάθε μελίσσι έχει την δικιά του δομή κατανομής πληθυσμού (δηλαδή αριθμό παραμανών, αεριστριων, συλλεκτριών κτλπ) και ανάλογα τις ανάγκες κανονίζει και την θερμοκρασία εσωτερικά να είναι πάντα στους 35.
Το βασικό πρόβλημα είναι η υγρασία και αυτό φέρνει αρρώστιες. Τυχερός είμαι που είχα ανοιχτούς πλαστικούς πάτους και αεριζόντουσαν τα μελίσσια αλλά με το μειονέκτημα ότι κάποιες φορές χάνεις γύρες εγκλοβιζόμενες στις χαραμαδουλες και επίσης έχοντας λιγότερο μέλι στο έλατο διότι στο βουνό οι θερμοκρασίες το βράδι πέφτουν και ο αεριζόμενος πλαστικός δεν βοηθά!
Το μόνο καλό που έχουν οι πλαστικοί είναι ότι δουλεύουν καλά στην δημιουργία παραφυάδων ειδικά εάν τους συνδυάσεις με κάτι εξτρα εξαρτήματα. Και επίσης μπορείς να έχεις τα πλαστικά ως πατώματα που τα βάζεις και τα βγάζεις. Απολυμενονται εύκολα και δεν θέλουν ποτέ βάψιμο!
Για βάσης κυψέλης ειδικά για δυοροφα και μεταφορες! ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Αυτά!
… ευχαριστω…
φίλε να με συμπαθάς, είπαμε σε πληρώνει για τη διαφήμιση που κάνεις, να μην μας λες το μαύρο άσπρο όμως. οι πλαστικοί πάτοι της ΑΝΕΛ σκεβρώνουν, από τις τρύπες αερισμού βγαίνουν μέλισσες και από βροχή έχω βρει νερά και μέσα στη κυψέλη και στο καπακι. από το καπάκι συγκεκριμένα ΕΤΡΕΞΕ νερό
2.50 καλο το ονειρο.
Και μετα ξυπνησες ε;
Δεν ξέρω τι γινεται με τη ζεστη, Πάντως προσωπικά προέτρεπα όσους ξεκινούν τώρα να πάρουν πλαστικές κυψέλες, και να ένας πήρε 10 της ΑΝΕΛ..
Βασικότατο πρόβλημα: Υγρασία εσωτερικά, Φθινόπωρο-Χειμώνα-Ανοιξη τα καπάκια να στάζουν κυριολεκτικά και το χειμωνα είχαν μαυρισει απο μουχλα... Τωρα τί γινεται???
Δημοσίευση σχολίου