Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η Μελισσοκομία στην Ιταλία: Συνέντευξη με έναν Ιταλό μελισσοκόμο


Πριν λίγο καιρό συμμετείχα σε ένα μελισσοκομικό πηγαδάκι με έναν καθηγητή της μελισσοκομίας.
Αν και η κουβέντα εστιαζόταν σε γενικές γραμμές σε πειράγματα ο κύριος καθηγητής σε μια στιγμή είπε κάτι το αρκετά ενδιαφέρον.
Δεν είμαι σίγουρος ότι ήξερε ποιος είμαι αφού δεν συστηθήκαμε αλλά είπε σε μια φάση, ότι πάση θυσία πρέπει οι μελισσοκόμοι να σταματήσουν να ενημερώνονται από το ίντερνετ και να στραφούν ξανά στα περιοδικά.
Υπήρξε μια σχετική αμηχανία σε όλους εκεί μετά από αυτό, κι εγώ το μόνο που απάντησα ήταν ότι το ίντερνετ πλέον είναι μια πραγματικότητα και για τον χώρο της μελισσοκομίας και τον ρώτησα για πιο λόγο το λέει αυτό.
Γιατί στο ίντερνετ δεν υπάρχει επίπεδο, απάντησε, ενώ αντίθετα στην Γαλλία και την Αγγλία υπάρχουν εκπληκτικά Blog και σας συστήνω από εκεί να ενημερώνεστε.


Μετά εγώ έφυγα από εκεί δεν χρειαζόταν άλλωστε μια διαφωνία μεταξύ δυο ανθρώπων που έχουν διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων.
Όμως αυτό φυσικά με προβλημάτισε επί πολλές ημέρες και ακόμα.
Μετά από σκέψεις όμως ήρεμες κατέληξα στο εξής ασφαλές συμπέρασμα.

Η Ελληνική μελισσοκομική ενημέρωση στο ίντερνετ ασκείτε από μελισσοκόμους.
Την ίδια στιγμή οι καθηγητές δεν βοηθάνε καθόλου σε αυτή την κατάσταση.
Αντιθέτως σου δίνουν μια πληροφορία και σου ζητάνε να την γράψεις μεν αλλά από κάτω να μην αναφερθεί το όνομα τους ως πηγή.
Έτσι γράφεις κάτι που αιωρείται στον αέρα ως ανακρίβεια κι ας είναι λόγια καθηγητών.

Και ερωτώ, ευθύνονται μόνο οι Blogerss για αυτό το χαμηλό επίπεδο που επισημαίνει ο κύριος καθηγητής;

Ας είμαστε ρεαλιστές λοιπόν, η απάντηση είναι όχι.

Εγώ θα το πάω λίγο πιο πέρα όμως.
Αλήθεια πιστεύετε ότι τα περιοδικά που παρεμπιμπτόντως αρθρογραφεί ο κύριος καθηγητής έχουν καλύτερο επίπεδο άραγε;

Ας ξαναείμαστε ρεαλιστές κι ας παραδεχτούμε πως όχι.

Γι αυτό άλλωστε χάνουν κόσμο διαρκώς.

Και ξέρετε γιατί δεν έχουν επίπεδο τα περιοδικά;
Γιατί δεν σας λένε την αλήθεια.
Σε αντίθεση με τα Blog που δεν την ξέρουν την αλήθεια για να την πουν.

Η ουσία όμως είναι η ίδια, είτε δεν θες να την πεις, είτε δεν γνωρίζεις για να την πεις αφού δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια είναι το ίδιο.

Και θα γίνω συγκεκριμένος τώρα.

Τα περιοδικά πχ δεν σας λένε ότι στην Ιταλία ο μελισσοκόμος παίρνει επιδότηση πάνω από 50 ευρώ για να αγοράσει κυψέλη, την ίδια ώρα που ο Έλληνας μελισσοκόμος παίρνει 5 Ευρώ.
Και δεν σας το λένε γιατί το ένα περιοδικό ανήκει στην ΟΜΣΕ και δεν μπορεί να παραδεχτεί οτι κάποιοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους και δεν διεκδικούν αυτά τα ποσά από την Ε.Ε και για λογαριασμό της Ελλάδας.

Το άλλο περιοδικό φυσικά δεν ανήκει στην ΟΜΣΕ και θα μπορούσε να το πει αλλά αποφεύγει την σύγκρουση μαζί της και δεν το κάνει ούτε αυτό.

Ούτε σας λένε ότι οι Ιταλοί, μελισσοκόμοι πουλάνε το ανθόμελο τους έως 9 ευρώ το κιλό στο εμπόριο, δηλαδή τρεις φορές πάνω σε σχέση με την Ελλάδα.
Αυτό δεν σας το λένε γιατί αμφότερα τα περιοδικά θέλουν καλές σχέσεις με το εμπόριο.


Ούτε σας λένε ότι στην Ιταλία η Γερμανική φάμπρικα των ακριβών σκευασμάτων απλά δεν υπάρχει.

Αυτό το αφήνω σε εσάς να καταλάβετε γιατί δεν το λένε.

Άρα λοιπόν κύριε καθηγητά ποιο είναι το επίπεδο και των περιοδικών;

Εγώ πάντως δεν το βλέπω, αντιθέτως τα βλέπω να μιλάνε στον μελισσοκόμο σε μια ξύλινη γλώσσα ακαδημαϊκή που δεν γίνεται καν κατανοείτή απ τον αναγνώστη.

Ο MELISSOCOSMOS θα συνεχίσει απτόητος την πορεία του και θα προσπαθεί συνέχεια να γίνεται καλύτερος και σίγουρα ότι μαθαίνει θα το λέει με ειλικρίνεια και πάντα μακριά από συμφέροντα.

Θα στηρίζει και το εμπόριο φυσικά και τις εταιρείες γιατί τα έχουμε ανάγκη αλλά δεν θα σιωπά όταν βλέπει ότι γίνονται προσπάθειες απομύζησεως του αίματος των Ελλήνων μελισσοκόμων.

Διαβάστε αύριο 1-6-2015 το άκρως ενδιαφέρον άρθρο... Η Μελισσοκομία στην Ιταλία: Συνέντευξη με έναν Ιταλό μελισσοκόμο στον MELISSOCOSMO...


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών