Οι αναρτήσεις σου είναι και ευχάριστες και διδακτικές και κυρίως το ενδιαφέρον σου για την εν γένει Μελισσοκομία.
Γράφεις.
Τα περισσότερα [μυστικά] γύρω από την
μελισσοκομία δεν είναι καν ανακοινώσιμα
καλώς η κακώς.........(ΓΙΑΤΙ?)
Ένα τέτοιο ΜΥΣΤΙΚΟ λοιπόν θέλω να συζητήσω μαζί σου και με τους άλλους συναδέλφους μέσω της σελίδας σου.
Είμαι πολύ νέος συγκριτικά με άλλους που όντως είναι παλαιοί και έμπειροι και αξίζουν τον επαγγελματικό σεβασμό.
Αυτό όμως δεν είναι ανασταλτικό για μένα και για τον κάθε άλλον συνάδελφο να ψάχνουμε και να προβληματιζόμαστε για διάφορα πράγματα σχετικά με την μελισσοκομία και εξηγούμαι....
Σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό των μελισσοκόμων ψάχνει και στο διαδίκτυο, εκεί λοιπόν βλέπουμε τους Ευρωπαίους, Αμερικανούς, Νεοζηλανδούς κλπ συναδέλφους να χρησιμοποιούν κυρίως κυψέλη τύπου DADANT!!!
[είδες οι κουτόφραγκοι].
Οι στατιστικοί πίνακες της Ε.Ε λένε κατ'αναλογίαν ότι στην Ελλάδα έχουμε τις περισσότερες κυψέλες, αλλά η παράγωγη μελιού άστα να πάνε...
Η βιοποικιλότητα της πατρίδος μας είναι ισάξια η και καλύτερη.
Ο χειμώνας ηπιότερος [εμείς χάνουμε μελίσσια τον χειμώνα αυτοί όχι περίεργο ε..]
Οι γέννες φοβέρες,η απόδοση πολύ καλύτερη κλπ κλπ .
Αυτό το μυστικό θέλω συνάδελφοι και φίλε Βασίλη να συζητήσουμε καθώς επίσης την απάθεια
των ερευνητών μας καθώς και των εταιρειών που παράγουν κεριά,κυψέλες κλπ.
Ήδη αρκετοί δουλεύουν με αυτές!
Δεν θα σας πω ποιος και που, σεβόμενος τον Μελισσόκοσμο πάντως είναι κρίμα οι κουτόφραγκοι να βγάζουν παραγωγές σεβαστές και ο αδελφός μου να ψάχνετε.
Παιδιά ρίξτε μια ματιά πρώτα καλοπροαίρετα ψάξτε το.
Και μην δούμε πάλι τις γνωστές μιζέριες.
Τουλάχιστον δείτε το θέμα εγκυκλοπαιδικά σαν ΓΝΩΣΗ
Ματθαίος Γρηγοράκης Αθήνα
Συνάδελφε εκτιμώ τον προβληματισμό σου και την άποψη σου.
Σε ότι με αφορά είμαι πολύ αδύναμος ακόμα για να κινήσω τα νήματα της αλλαγής στον κλάδο που όπως αντιλαμβάνομαι πολλοί είναι αυτοί που την επιζητούν.
Για την κυψέλη τύπου DADANT έχω να σου πω ότι και άλλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Θεωρώ ότι οι κατασκευαστές εδώ έμαθαν την κυψέλη τύπου langstroth και όλα τα γρανάζια κινούνται γύρω από αυτή.
Νομίζω ότι δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να αλλάξει τύπο κυψέλης, εκτός αν οι ειδικοί απευθυνθούν ότι η DADANT πχ έχει καλύτερες επιδόσεις (αν έχει) και αρχίσει να την ζητάει ο κόσμος.
Δυστυχώς όμως και οι ειδικοί δύσκολα κατά την γνώμη μου θα βγάλουν τέτοιο πόρισμα.
Να είσαι σίγουρος ότι μετά από αυτή την ανάρτηση, τον προβληματισμό σου θα τον διαβάσουν αυτοί που πρέπει.
Αυτοί που φτιάχνουν κυψέλες δηλαδή, αυτοί που εμπορεύονται, αυτοί που ερευνούν αλλά και αυτοί που κυβερνούν ακόμα.
Από την πλευρά μου δεν έχω άλλον τρόπο να βοηθήσω εκτός απ το να υποσχεθώ ένα αφιέρωμα στην κυψέλη τύπου DADANT
Στέλνετε το κείμενο σας με mail στο melissocosmos@yahoo.gr και ο λόγος σας γίνεται μελισσοκομική είδηση εντός και εκτός Ελλάδας όπου υπάρχουν Έλληνες!!!
MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών