Υλικά
4 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα
1/4 φλιτζ. κουκουνάρι
1/2 φλιτζ. σταφίδες μαύρες
1 ποτηράκι ρούμι
1 κουταλιά μαργαρίνη για την φόρμα
κανέλα για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι
8 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. μέλι
1 κουταλιά κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε δυο ταψάκια καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρούμι και μουλιάζουμε τις σταφίδες για περίπου 30΄έως ότου φουσκώσουν. Βγάζουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια από τον φούρνο και βάζουμε το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί για περίπου 30΄-35΄. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι του μελιού. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το νερό προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα με το σιρόπι του μελιού. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου το μείγμα αρχίζει να κοχλάζει και να ξεκολλάει από τα πλαϊνά τοιχώματα της κατσαρόλας. Κατόπιν, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη και τα κουκουνάρια. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά και όταν ο χαλβάς δέσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε τις σταφίδες, στραγγισμένες και ανακατεύουμε απαλά. Αλείφουμε μια φόρμα με μαργαρίνη, ρίχνουμε με μια κουτάλα τον χαλβά και τον πιέζουμε καλά. Αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε τον χαλβά με κανέλα και σερβίρουμε.
Πηγή: Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας