Translate

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΑΡΟ ΣΥΝΤΑΓΗ




Υλικά

-30 κιλά μέλι


-80 κιλά ζάχαρη 
(Την ζάχαρη πρέπει να την κόψουμε σε μύλο για να γίνει άχνη.
Αν η ποσότητα είναι μικρή την κόβουμε εύκολα σε μπλέντερ, ενώ αν είναι μεγάλη μπορούμε να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστείο να μας την κόψει.)
-9-10 κεφάλια καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο,

-4 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκάλι

Τρόπος παρασκευής





Πρώτα λειώνουμε τις καθαρισμένες σκελίδες του σκόρδου στο μπλέντερ με 4 ποτήρια φρέσκου χυμού πορτοκαλιών.

Κατόπιν το ρίχνουμε μέσα στο ζυμωτήριο που έχουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να δουλέψει μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Το μείγμα που θα προκύψει το τοποθετούμε σε νάιλον σακούλες ανά 2 κιλά, και το αφήνουμε να παγώσει.

Στη συνέχεια το τοποθετούμε στα μελίσσια.


Φυσικά μπορείτε να προσαρμόσετε τις δοσολογίες για τις δικές σας ανάγκες...

Αν η ποσότητα είναι μικρή για 1-2 μελισσακια τότε το μείγμα το ζυμώνουμε σε μια πλαστική λεκάνη καλά με τα χέρια και γίνεται η δουλειά μας.


Το ζαχαροζύμαρο αυτό είναι η συνταγή ενός φίλου, μέλους της ομάδας MELISSOCOSMOS στο Facebook




MELISSOCOSMOS

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτη η τροφη ξυνιζει βασιλη ? ποσο καιρο μπορει να μινει στα σακουλακια ?

barber shop kastro είπε...

υπαρχει και συνταγη χωρις καθολου μελι, προς αποφυγη μολυσματικων ασθενιων, ή ειναι τραβηγμενο?

Melissocosmos είπε...

Εννοειται φιλε μου

Ανώνυμος είπε...

αυτη η συνταγη ποσα κιλα τροφη βγαζει??

Melissocosmos είπε...

Η τροφη αν κλειστει καλα και δεν παιρνει αερα δεν ξυνιζει παδια.

Melissocosmos είπε...

110 κιλα βγαζει η συνταγη. Θα υπαρξουν κι αλλες

Ανώνυμος είπε...

το μελι θελει ζεσταμα στους 45 βαθμους γιατι κρυο δεν ζυμωνεται

Ανώνυμος είπε...

Στο ζαχαροζύμαρο βάζομε μαγιά

Ανώνυμος είπε...

επειδης ειναι πολλες οι επιτυχιμσμενες συνταγες,περιμενουμε και αλλες εξισου καλες