Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΖΑΧΑΡΟΖΥΜΑΡΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΣΥΝΤΑΓΗ





Υλικά
-30 κιλά μέλι
-80 κιλά ζάχαρη(άχνη)
-9-10 κεφάλια καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο,
-4 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκάλι

Τρόπος παρασκευής 

Πρώτα
λειώνουμε τις καθαρισμένες σκελίδες του σκόρδου στο μπλέντερ με 4
ποτήρια φρέσκου χυμού πορτοκαλιών.

Κατόπιν το ρίχνουμε μέσα στο
ζυμωτήριο που έχουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να δουλέψει
μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Το μείγμα που θα προκύψει το τοποθετούμε σε
νάιλον σακούλες ανά 2-3 ή 4 κιλά, το αφήνουμε να παγώσει.



Το ζαχαροζύμαρο αυτό είναι η συνταγή ενός φίλου, μέλους της ομάδας MELISSOCOSMOS στο Facebook


Σημείωση!!! 

Με αυτό μπορούμε να ταΐσουμε τα μελίσσια μας κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Το σκόρδο το βάζουμε για τυχόν καταπολέμηση της Νοζεμίασης αν και αυτό δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικώς.
Το πορτοκάλι το βάζουμε για την βιταμίνη C που περιέχει.
Μπορούμε να το δώσουμε και νωρίς την άνοιξη όπως και το φθινόπωρο.  
Σίγουρα θα βοηθήσει και την ανάπτυξη του γόνου στα μελισσάκια μας.

MELISSOCOSMOS

12 σχόλια:

New είπε...

Που θα βρουμε αχνη ? Και για να κανουμε την ζαχαρη αχνη πρεπει να εχουμε μυλο.

Melissocosmos είπε...

Την αχνη πρεπει να την κοψουμε. Ο μύλος ειναι φτινος δεν εχει και πολλα λεφτα.
Εγω εχω μυλο και θα τον τροποποιησω να κοβει και ζαχαρη

Ανώνυμος είπε...

Και με άχνη του εμπορίου δεν υπάρχει πρόβλημα...

geobees είπε...

Καλημέρα κι' ευχαριστούμε για τις συνταγές !!!
Έχω όμως μία ένσταση με τον χυμό πορτοκαλιού...
Ειδικά εάν προορίζεται για ζαχαροζύμαρο
και τόσο μεγάλη συσκευασία....
Η βιταμίνη C άπαξ και έρθει σ΄επαφή
με τον ατμοσφαιρικό αέρα οξυδώνεται
πολύ γρήγορα! Μην περιμένετε να καταλήξει
στο στομάχι της μέλισσας ως βιταμίνη ειδικά
μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα........
Είναι σαν να στίβεις πορτοκάλια και να πίνεις
χυμό μετά από μία εβδομάδα. Θα σε κόψει σίγουρα!
Εάν έχει μιά σχετική αξία στην τροφοδότηση
το πορτοκάλι ή το λεμόνι είναι στο σιρόπι
μιάς και θα καταναλωθεί σχετικά άμεσσα!


@New: Σ' ένα ζαχαροπλαστείο μπορείς να κάνεις άχνη άνετα,
επίσης να πας με τη δικιά σου ζάχαρη.

Ανώνυμος είπε...

δε βρωμα σκορδο το μελι? Χλωρινη μπαινει για τη νοζεμιαση η κανει κακο?

kallianidisbee είπε...

Με αυτή την συνταγή θα βγει νερουλο.βάζεις την αχνη το σκόρδο και τον χυμό και στην συνέχεια ρίχνεις το ΜΕΛΙ μέχρι να γίνει σαν ζυμαρι.περιπου στα 100 κιλά αχνη θα χριαστει 17 κιλά ΜΕΛΙ.

evangelos naxios είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Θέλω να προτείνω όποιος θέλει να εφαρμόσει κάτι στα μελίσσια του,ή όποιος λέει το α ή το β ,πρέπει να στηρίζεται στην βιβλιογραφία.....είναι εύκολο το φάρμακο να γίνει φαρμάκι.....

λέει ο ένας άχνη εμπορίου,χλωρίνη......θα πάω εγώ να το εφαρμόσω και τα μελίσσια κάγκελο....

Ανώνυμος είπε...

Θα διαφωνίσω κάθετα με το gaybees

Pantelis είπε...

paidia ego exo akousi oti gia tis pites einai kali mono i zaxari pou mporoume na tin alesoume kai na tin kanoume axni... i axni tou emporiou periexi amilo kai den kani kalo gia ta melisia...

Ανώνυμος είπε...

ego exo akousi apo palious melisokomous, apo ena papou pou eixa pari ta melisia, oti palia stis pites bazan kai trimata apo apoksiramena frouta...

geobees είπε...

gaybees? Αχαχαχα.....τ' ακούσαμε κι' αυτο!
Σε τι διαφωνείς ανώνυμε(η) ???
Όταν διαφωνούμε, επιχειρηματολογούμε.
Σε ακούμε !!!

Flex είπε...

poli kales oles h simvoules na eiste oloi kala alla apo empiria gnwmh mou alla dapaniri etoimoi vanilia isagogis mhn pw marka.............