Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Εγκρίθηκαν τα προγράμματα για τους μελισσοκόμους.



Τα νέα προγράμματα των κρατών μελών για τη στήριξη της μελισσοκομίας κατά το χρονικό διάστημα 2010 - 2013 ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Τα προγράμματα έχουν ως στόχο τη στήριξη των ..... μελισσοκόμων και τη διασφάλιση της παραγωγής και της ποιότητας του ευρωπαϊκού μελιού, μέσα από τη βελτίωση των μεθόδων παραγωγής και προώθησης.
Τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται κατά το ήμισυ από την Ε.Ε, ενώ τα κράτη μέλη καλύπτουν το άλλο 50% του προϋπολογισμού τους.
Όλα τα προγράμματα που προτάθηκαν από τα κράτη μέλη για το 2010-2013 εγκρίθηκαν από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής της επιτροπής διαχείρισης της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς, γεγονός που ικανοποιεί την Copa-Cogeca, την αντιπροσωπευτική οργάνωση των Ευρωπαίων αγροτών.


Όπως σημειώνει η Copa-Cogeca, αν και τα προγράμματα μελισσοκομίας είναι προαιρετικά για τα κράτη μέλη, και τα 27 κράτη τα υλοποιούν, σε μια εποχή μάλιστα που οι Ευρωπαίοι μελισσοκόμοι χρειάζονται όντως στήριξη.

Την ικανοποίησή του για την αύξηση του ετήσιου κοινοτικού προϋπολογισμού των προγραμμάτων μελισσοκομίας στα 32 εκατ. ευρώ εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Copa-Cogeca, Πέκα Πέσονεν, τονίζοντας ότι η μελισσοκομία πέρα από την οικονομική της σημασία είναι απαραίτητη για την επικονίαση των φυτών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.(πασεγες).

Πηγή      http://www.agroschannel.com/