Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Ελληνες: «Μικροτράπεζοι» και «φυλλοτρώγες» οι πρόγονοί μας
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι κατανάλωναν μεγάλη ποικιλία τροφών, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες, γιατί πίστευαν πως στόχος του φαγητού ήταν να τέρψει τον ουρανίσκο και όχι να χορτάσει το στομάχι. Οι Σπαρτιάτες τρεφόταν ακόμη πιο λιτά. Έπιναν μια κούπα από «μέλανα ζωμό» και ένα κομμάτι ψωμί, ενώ σπάνια και μονο στις γιορτές δοκίμαζαν βραστό χοιρινό και λίγο κρασί .
Μπορεί να μην υπήρχαν φρούτα όπως τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα ροδάκινα και οι μπανάνες, αλλά μεγάλη ζήτηση είχαν τα αχλάδια, τα ρόδια, τα μήλα, τα σύκα, μούρα, τα κεράσια και τα δαμάσκηνα.