Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός έβγαλε τον Εσταυρωμένο απο τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σταμνάς | Στην θέση του μπήκε μια πολυθρόνα

o-aitwlias-kai-akarnanias-damaskinos-evgale-ton-estavrwmeno-apo-ton-i-n-agiou-nikolaou-stamnas-stin-thesi-tou-mpike-mia-polythrona

Ήρθε και η σειρά της Σταμνάς στην ενορία του Αγίου Νικολάου να δει ότι ο Εσταυρωμένος έφυγε από την θέση του που ήταν πίσω από την Αγία Τράπεζα, και ότι εκεί τοποθετήθηκε μια πολυθρόνα.
Εδώ και μερικούς μήνες ο Εσταυρωμένος λείπει από την θέση του πίσω από το Ιερό Θυσιαστήριο, και καρφώθηκε στην κόγχη.

Εκ του Ι. Ν Αγίου Νικολάου μετά από διαμαρτυρίες μας, μας είπαν ότι η πολυθρόνα αυτή είναι η θέση του Μητροπολίτου, και επειδή ο Μητροπολίτης είναι εις τύπον Χριστού, κοιτάζοντας την πολυθρόνα είναι σαν να βλέπουμε τον Χριστό.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Είθισται στην Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και στις Προχαλκηδόνιες  Ανατολίτικες Ορθόδοξες Εκκλησίες εδώ και εκατοντάδες χρόνια ο Εσταυρωμένος, μετά της Αναλήψεως να τοποθετείται πίσω από το Ιερό Θυσιαστήριο, πίσω δηλαδή από την Αγία Τράπεζα.
Εδώ και λίγο καιρό όμως η μια μετά την άλλη ενορία απομακρύνουν τον Εσταυρωμένο πίσω από την Αγία Τράπεζα.
Εδώ και μερικούς μήνες αυτό έγινε και στην ενορία μας στον Άγιο Νικόλαο Σταμνάς.

Ποτέ πριν δεν είχε ενοχλήσει κανέναν ο Εσταυρωμένος που ήταν πάντα στην θέση του.

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε από την Ι. Μ. Περιστερίου και κάποιοι Μητροπολίτες άρχισαν να την εφαρμόζουν και αυτοί στις Μητροπόλεις τους.

Το ίδιο φαίνεται ότι συμβαίνει και από τον εκ Βόλου ορμώμενο κ.κ. Δαμασκηνό όπου ερχόμενος στην Ι.Μ Αιτωλίας και Ακαρνανίας κόμισε νέα ήθη στην θρησκεία μας σκανδαλίζοντας δυστυχώς μέρος του Χριστεπώνυμου πλήθους.

Ευχόμαστε τέτοια φαινόμενα να εκλείψουν και ο Εσταυρωμένος να αποκατασταθεί και να ξαναπάει στην θέση του πριν το πράγμα πάρει μεγαλύτερες και δυσάρεστες διαστάσεις.

Βασίλειος Ξεσφίγγης


Melissocosmos


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...