Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε μελισσοκλέφτη στην Αχαΐα

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε μελισσοκλέφτη στην Αχαΐα

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε μελισσοκλέφτη στην Αχαΐα ήδη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του.


Στις 7/12/22 στο Δικαστικό μέγαρο Πατρών έπεσε η αυλαία μιας υπόθεσης κλοπής μελισσιών που είχε διαπραχθεί στις 26 Μαρτίου του 20.
Συγκεκριμένα ημεδαπός άνδρας κάτοικος της ευρύτερης περιοχής Αχαΐας δικάστηκε με την κατηγορία της κλοπής 46 μελισσιών από οκτώ διαφορετικούς μελισσοκόμους.
Ο άνδρας είχε πιαστεί να έχει στην κατοχή του τα κλεμμένα μελίσσια το 2020 χωρίς να φέρει αντίσταση ή να αρνηθεί τις κατηγορίες τότε.
Στις 7 Δεκεμβρίου 2022 έγινε το δικαστήριο χωρίς ο ίδιος να παραβρεθεί παρά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.
Το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητα του, καθώς ο ίδιος δεν παραβρέθηκε να ζητήσει έστω μια συγνώμη στα θύματα του ή να απολογηθεί στο δικαστήριο.
Έτσι καταδικάστηκε για κλοπή μελισσιών κατ εξακολούθηση, για παραποίηση της πυροσφράγισης των μελισσιών πού είναι πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου, και για την μη εμφάνιση του στο δικαστήριο.
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή σε 4.5 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή και χωρίς δικαίωμα έφεσης, και επίσης χρηματικό πρόστιμο 2 χιλιάδων ευρώ συν των δικαστικών εξόδων.
Η ποινή πάντως είναι εξαγοράσιμη και ορίστηκε στα 25 ευρώ η κάθε ημέρα.
Συνολικά δηλαδή ο κλέφτης για να μην πάει φυλακή θα έπρεπε να πληρώσει περί τις 45 χιλιάδες ευρώ.
Ήδη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του και ή θα το πληρώσει αυτό το ποσό ή θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Η κλοπή των μελισσιών έχει μετατραπεί σε μάστιγα για την Ελληνική μελισσοκομία και ίσως αποφάσεις σαν την προκειμένη να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους επίδοξους μελισσοκλέφτες.


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...