Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Ελληνικές στολές μελισσοκομίας από την Κύρκα μελισσοκομικός κύκλος


Ελληνικές στολές μελισσοκομίας από την Κύρκα μελισσοκομικός κύκλος

Η μητέρα μου, Ελένη Κύρκα ξεκίνησε να ράβει τις μελισσοκομικές στολές που πουλούσαμε  στην εταιρεία μας από το 1985. Ήταν μια δουλειά που ήξερε και αγαπούσε γιατί έφτιαχνε και ρούχα για γυναίκες και άντρες από τα νεανικά της χρόνια, στο κέντρο της Αθήνας, ξεχωριστά για κάθε πελάτισσά της.
Όταν ξεκίνησε τις μελισσοκομικές στολές, το μεράκι της και η τέχνη της εκφράστηκαν μέσα από την δουλειά της τα οποία συνδύασε με τις γνώσεις της για την μελισσοκομία, αφού και η ίδια υπήρξε μελισσοκόμος, για τουλάχιστον 25 χρόνια.
Ακόμα την θυμάμαι ατέλειωτες ώρες να ψάχνει τα υφάσματα, να βρίσκει τα πατρόν, να κόβει και να  ράβει η ίδια. Μετά συνεργάστηκε και με άλλους τεχνίτες που βοηθούσαν στο ράψιμο, όμως το πατρόν και η κοπή των υφασμάτων παρέμεινε στα δικά της χέρια.
Η ποιότητα υψηλή στα υφάσματα, στο ράψιμο, στα φερμουάρ, στα τούλια, στις σιδερένιες σίτες, στις λεπτομέρειες. Όλα Ελληνικά και προσεγμένα.
…και μετά ήρθανε τα ξένα εμπορεύματα…γέμισε η Ελλάδα από ρούχα και προϊόντα από χώρες του υπολοίπου κόσμου…να γίνονται όλο και πιο φθηνά... Και έτσι η δουλειά αυτή περιορίστηκε, οι άνθρωποι που ράβανε χάσανε τις δουλειές τους, οι εταιρείες που παρήγαγαν τις πρώτες ύλες κλείσανε, οι μηχανές πουληθήκανε, η μητέρα μου μεγάλωσε και αυτή και σταμάτησε. 
Μήπως δεν έγινε αυτό σε τόσα Ελληνικά προϊόντα; Μήπως τόσες και τόσες Ελληνικές εταιρείες δεν κλείσανε;  Υπάλληλοι απολυθήκανε?

Η αγορά πλημμύρισε με  ξενόφερτα προϊόντα και οδήγησε  την Ελληνική παραγωγή σε δεκάδες περιπτώσεις, στην εξαφάνιση.
Σε πείσμα λοιπόν των καιρών που περνάνε δίπλα μας και πάνω μας, αποφασίσαμε εδώ και λίγο καιρό, μετά από προτροπή της μητέρας μου, να ξαναζωντανέψουμε  τον τομέα αυτό και να συνεχίσουμε την δική της τέχνη και παράδοση.
Παράγουμε μελισσοκομικές στολές, παντελόνια, γάντια για κάθε μέγεθος και σε μεγάλη ποικιλία. Τα υφάσματα τα προμηθευόμαστε από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, αλλά το σχέδιο, το κόψιμο, το ράψιμο και πολλές πρώτες ύλες, όπως τα φερμουάρ, είναι ελληνικής παραγωγής. 
Είναι στολές με όμορφο σχέδιο, προσεγμένες, λειτουργικές και «έξυπνες». Το παντελόνι μας πχ. έχει 9 τσέπες διαφορετικών χρήσεων και μπορεί να φορεθεί σε πολλές περιπτώσεις.
Τα φερμουάρ στα μπουφάν μας αφαιρούνται ολόκληρα και αν χαλάσει το καπέλο μπορείτε απλά να πάρετε μόνο το ανταλλακτικό.

Μπορούμε να ράψουμε και ειδικές παραγγελίες, ακόμα όμως δεν έχουμε επεκταθεί στα παιδικά νούμερα. Αργότερα αυτό.
Θέλουμε και μπορούμε να στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή, την ελληνική βιοτεχνία, την οικοτεχνία , την ελληνική οικονομία και προσπαθούμε συνέχεια για αυτό. 
Μαμά Ελένη, σε ευχαριστώ για την ιδέα σου, τις συμβουλές σου  και για την πολύτιμη  βοήθειά σου στην υλοποίησή της.
Στην φωτογράφιση αυτή βοήθησε και συμμετείχε η κόρη μου Αναστασία και οι φίλοι της, μελλοντικοί χορευτές και λάτρεις της μέλισσας και του ελληνικού μελιού. 


Σας ευχαριστούμε.
Στο site μας https://www.kyrka.gr/stoles-melissokomias θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τις τιμές.
Επίσης θα δείτε και άλλες φωτογραφίες ¨καλλιτεχνικές¨, εξάλλου όπως είπαν και οι συντελεστές... ΑΑΑ!!! οι μέλισσες χορεύουν!!!!


Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...