Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Λέρος: Ασχολήσου με τις μέλισσες και βρες την ψυχική σου γαληνή

Λέρος: Ασχολήσου με τις μέλισσες και βρες την ψυχική σου γαληνή

Εκτενή αναφορά στο νησί της Λέρου ως “πρότυπο ψυχικής αποκατάστασης ασθενών” κάνουν μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα παγκοσμίου βεληνεκούς.

Όπως αναφέρει το Euronews, το france24.com και το tv5monde.com, η Λέρος αναδεικνύεται σε πρότυπο αποκατάστασης ανθρώπων με ψυχικά και κοινωνικά προβλήματα.
Τα τελευταία χρόνια, ασθενείς και γιατροί, μέσω των δράσεων του ΚοιΣΠΕ (Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Το.Ψ.Υ Δωδεκανήσου), ασχολούνται με τα μελίσσια και τη φύση στο αγρόκτημα “Καζέρμα των βοτάνων” που αφορά στην καλλιέργεια αρωματικών φαρμακευτικών φυτών καθώς και στην ανάπτυξη ενός πρότυπου κέντρου προστασίας και αναπαραγωγής των μελισσών, κάτι που όπως λένε τους γαληνεύει την ψυχή.

«Δεν είναι μόνο η εξαγωγή του μελιού, του βασιλικού πολτού και της γύρης, αλλά είναι μια θεραπεία για τους ανθρώπους. Είναι μια ωραία δουλειά που δίνει ζωή» λέει ο μελισσοκόμος, Χρυσόδουλος Γρύλλης.
Την ίδια στιγμή η ενασχόληση με αυτές τις εργασίες δεν προσφέρει μόνο μία πρακτική ψυχοθεραπεία αλλά και τονώνει την ψυχολογία των ασθενών που νιώθουν και πάλι χρήσιμοι και ικανοί.

Για άλλη μια φορά, ο ΚοιΣΠΕ, μέσω των δράσεων που αναπτύσει στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, γίνεται ο καλύτερος πρεσβευτής της Λέρου, αναδυκνύοντας τις δυνατότητες του νησιού, συμβάλλοντας στην θετική προβολή του.


ΠΗΓΗ
https://lerosnews.gr/

Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...