Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Πως θα γίνω Μελισσοκόμος...Μαθήματα Μελισσοκομίας - Βήμα πρώτο!!!

pos-tha-gino-melissokomos

Πως θα γίνω Μελισσοκόμος...Μαθήματα Μελισσοκομίας - Βήμα πρώτο!!!

Άρθρο για τους αρχάριους μελισσοκόμους που επιθυμούν να ασχοληθούν με την Μελισσοκομία και δεν ξέρουν από που και πως να ξεκινήσουν...
Για να κάνουμε το βήμα αυτό πρέπει να πάρουμε τα πράγματα με την σωστή σειρά, ώστε να μπουν στέρεα οι όποιες βάσεις χρειαζόμαστε, και να στεφθεί με επιτυχία μετά το όλο εγχείρημα μας.
Πριν οριστικοποιήσουμε την απόφαση μας να γίνουμε Μελισσοκόμοι, καλό θα ήταν να αναρωτηθούμε για πιο λόγο θέλουμε να ασχοληθούμε για την μέλισσα!!!

Σίγουρα όσοι διαβάζετε αυτό το άρθρο περιμένετε να δείτε χρήσιμες συμβουλές από έναν παλιότερο μελισσοκόμο όπως είμαι εγώ, προς νεότερους, αρχάριους, άσχετους ή κάπως σχετικούς με την μελισσοκομία όπως μπορεί να είσαι εσύ που σε ενδιαφέρει αυτή η ενότητα.
Εκ πείρας λοιπόν σας λέω, και με όλη την αγάπη που μπορεί να διαθέτει ένας άνθρωπος προς τον συνάνθρωπο του αλλά και προς την μέλισσα, σας λέω να μην βιαστείτε να αποφασίσετε!

Μπορεί να είστε άνεργοι, ή η δουλειά που ήδη έχετε να τίθεται εν αμφιβόλο και να ζητάτε κάποια διέξοδο, όμως το σωστό και το πρέπον είναι να σκεφτείτε καλά κάποια πράγματα πριν ξεκινήσετε, και αυτό ακριβώς είναι το θέμα που θα εστιάσει το πρώτο βήμα σήμερα.

Η συμβουλή μου είναι να μην δείτε την Μελισσοκομία ως επάγγελμα ή ως εν δυνάμει κέρδος, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποτύχετε αν πάτε με αυτό σκεπτικό, αυτό είναι κάτι που το πιστεύω πολύ, γι αυτό και το αναφέρω από την αρχή!

Αντίθετα όσοι δείτε την Μελισσοκομία και την μέλισσα ως μια ευκαιρία απόδρασης από την καθημερινότητα, ή αν αγαπάτε την μέλισσα και τα προϊόντα της σε τέτοιο βαθμό που θέλετε να γνωρίσετε τον κόσμο της, έχοντας υπόψιν ότι αυτή η ασχολία σας θα έχει κάποιο σημαντικό και άμεσο κόστος, αλλά αργότερα μπορεί να συμβάλει κάποια στιγμή συμπληρωματικά στο εισόδημα σας, τότε σας λέω ότι είστε στον σωστό δρόμο και καλά θα κάνετε να προχωρήσετε αυτήν σας την επιθυμία.

Αν ανήκετε πραγματικά στην δεύτερη κατηγορία, τότε αυξάνουν κατά πολύ και οι πιθανότητες επιτυχίας σας, να είστε σίγουροι γι αυτό...

Όσοι έχετε πάρει την απόφαση να γίνουμε συνάδελφοι, πρέπει να γνωρίζετε πως συνήθως ο καλός μελισσοκόμος βλέπει την Μελισσοκομία ως τρόπο ζωής.
Ερωτεύεται την μέλισσα και συχνά νιώθει ότι το αίσθημα αυτό είναι αμοιβαίο όταν βλέπει τις κυψέλες του να γεμίζουν μέλι και να δικαιώνονται έτσι οι κόποι και οι μόχθοι του.

Στεναχωριέται ή και αρρωσταίνει συχνά όμως, όταν διαπιστώνει ότι τα μελίσσια του ασθενούν, και κατά κάποιο περίεργο τρόπο συμπάσχει και ο μελισσοκόμος μαζί με την μέλισσα.

Μελισσοκόμος και μελίσσια λοιπόν γίνονται ένα, και ο συναισθηματικός κόσμος υπερβαίνει αυτόν του υλικού!!!

Σε καμία περίπτωση δηλαδή μην σκέπτεστε πόσο μέλι θα βγάλετε όταν φτιάξετε τα πρώτα 20 μελίσσια σας, και πολύ περισσότερο μην σκέπτεστε πόσα χρήματα θα βγάλετε όταν πουλήσετε αυτό το μέλι.
Όπως είπα και πιο πάνω, πρέπει να συνεχίσετε στο επόμενο βήμα μόνο όσοι βλέπετε με ανιδιοτέλεια την μέλισσα, ενώ οι υπόλοιποι που την σκέπτονται ως επάγγελμα θα έλεγα να μην συνεχίσουν!!!

Αυτό είναι το σημερινό πρώτο βήμα λοιπόν, ο διαλογισμός για την ενασχόληση μας και την μύηση στον μαγικό κόσμο της μέλισσας.

Θα χαρώ πολύ αν ανήκετε στην σωστή κατηγορία των εν δυνάμει συναδέλφων μου, και θα σας προτρέψω να περιμένετε την ανάρτηση με το δεύτερο βήμα που πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να γίνει Μελισσοκόμος.

Θέλω να περιμένετε το επόμενο βήμα με υπομονή φίλες και φίλοι γιατί από την στιγμή που αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την μέλισσα, πρέπει να ξέρετε ότι η υπομονή είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της δουλειάς μας....

Εν αναμονή του δευτέρου βήματος λοιπόν, και μέχρι τότε... καλό θα ήταν να εμπεδώσετε πολύ καλά το πρώτο!!!


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών 

 Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...