Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Πως μετατρέπουμε έναν κορμό δέντρου σε κυψέλη: Εκπληκτικό βίντεο


Πως μετατρέπουμε έναν κορμό δέντρου σε κυψέλη: Εκπληκτικό βίντεο

Φίλες και φίλοι, πολλοί είναι οι μελισσοκόμοι που είτε από σεβασμό για τις μεθόδους που πέρασαν είτε από μεράκι διατηρούν ως τις μέρες μας κάποια μελίσσια σε παραδοσιακές κυψέλες. 
Είτε αυτές λέγονται κοφίνια, κουβέλια, φλασκιά κτλ. 
Αρκετοί είναι αυτοί οι μελισσοκόμοι που προσπαθούν να κατασκευάσουν τέτοιου είδους κυψέλες, εξού και οι σχετικές αναρτήσεις του MELISSOCOSMOU.
Ο γράφων αυτό πχ το άρθρο επιθυμεί να αποκτήσει κυψέλες και εν μέρει το έχει καταφέρει, διαφόρων τύπων κυψέλης που περάσαν από την ελληνική.

Οπωσδήποτε οι κυψέλες από κορμό δέντρου αποτελούν για κάθε μελισσοκόμο μια άγρια ομορφιά, ίσως γιατί οι μέλισσες σε κορμούς δέντρου έχουν συνδεθεί στην συνείδηση του ανθρώπου επί χιλιάδες χρόνια, αφού τα περισσότερα μελίσσια που συναντάμε ακόμα και σήμερα σε άγρια μορφή στη φύση, πιάνουν και φτιάχνουν φωλιές σε κορμούς δέντρων. 
Πολλές φορές ένας κορμός δέντρου που έχει κουφάλα στη μέση θέλει λίγο μόνο διαμόρφωση για να μετατραπεί σε κυψέλη. 

Αν θέλουμε κάτι το εξαιρετικό όμως που θα διατηρηθεί πολλά χρόνια και θα είναι καλαίσθητο τότε πρέπει να ιδρώσουμε πολύ για να το αποκτήσουμε, να το φτιάξουμε με λίγα λόγια, καθώς για την ώρα και για άγνωστο λόγο στο εμπόριο δεν μπορεί να βρει κανείς κυψέλες περασμένων εποχών.
Αυτό το τελευταίο θα έλεγα ότι δεν είναι κακή ιδέα. 
Δεν λέω ότι αν ένας ξυλουργός αποφασίσει να  βγάλει στην αγορά τέτοιου είδους κυψέλες θα τρελαθεί στις πωλήσεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα ήθελαν να τις αποκτήσουν.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον τρόπο που ένας μερακλής στο εξωτερικό μετατρέπει έναν κορμό δέντρου σε κυψέλη... 




Και αν ο παραπάνω τρόπος σας φάνηκε δύσκολος δείτε έναν άλλο τρόπο πιο κάτω σίγουρα ευκολότερο.
Αν και αυτός ο κορμός είναι σαφώς πιο μικρός απ ότι χρειαζόμαστε δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην πετυχαίνει αυτή η μέθοδος και σε μεγαλύτερους κορμούς.
Εύχομαι πάντως καλή επιτυχία σε όποιους προσπαθήσουν να δημιουργήσουν την δική τους κυψέλη.


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...