Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Πόσο πρέπει να πουλάει το μέλι ο μελισσοκόμος; Ερώτηση αναγνώστη!!!


ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΕΙΜΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Η ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑ: ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΚΙΛΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ; 
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΘΟΜΕΛΟ Π.Χ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΝΑ ΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙ.
ΒΑΣΙΛΗ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ

Με εκτίμηση
Γεώργιος

Απαντηση

Καλημέρα Γιωργο.

Εξαρτάται από την αγορά φίλε μου.
Στα νησιά που υπάρχει τουρισμός και χρήμα ξέρω ότι οι τιμές είναι στα 17 ευρώ το κιλό ή ακόμα παραπάνω.
Στην ενδοχώρα και κυρίως σε χωριά όπου οι πελάτες είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ των 300 ευρώ, η τιμή είναι περίπου στα 8 ευρώ, ώστε να μπορούν να αγοράζουν.
Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν δικαίωμα στην αγορά του Ελληνικού μελιού γι αυτό οι μελισσοκόμοι πρέπει να διαμορφώνουν κατάλληλα τις τιμές τους.
Είμαστε ελεύθερη οικονομία καλώς ή κακώς και η τιμή εξαρτάται από την προσφορά και την ζήτηση.
Το αυτό θα έπρεπε να ισχύει και στο εμπόριο αν η κατάσταση ήταν υγιής και όταν βγαίνει πολύ μέλι η τιμή θα έπρεπε να πέφτει ενώ όταν βγαίνει λίγο να ανεβαίνει ώστε να προστατεύεται το εισόδημα του μελισσοκόμου.
Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει, και οι τιμές είναι καθηλωμένες επειδή υπάρχει σχεδόν μονοπώλιο και ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί.


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...