Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Μέλισσες που έχουν μάθει να καθαρίζονται μόνες τους απο την βαρρόα VIDEO


Στην ομάδα μας στο Facebook ο συνάδελφος Doro Theos είπε:
Τα αγγλικά μου είναι χάλια! άλλα αν δεν κάνω λάθος, ο άνθρωπος έχει να κάνει 9 χρόνια θεραπεία για βαρρόα και κάνοντας επιλογή βασιλισσών. έχει καταφέρει να φτιάξει μελίσσια που αυτοκαθαρίζονται από το άκαρι.

Και ο Giorgos Lykogiannis της ANEL διευκρινησε:

Μιλάει για δύο είδη ιών (όχι δύο είδη βαρρόας) τους οποίους κουβαλάει η βαρρόα και μολύνουν και την κυψέλη. Ο πρώτος τύπος που έχει να κάνει με τα παραμορφωμένα φτερά είναι και ο πιο θανατηφόρος.

Ο επιστήμονας ισχυρίζεται ότι επειδή ο μελισσοκόμος δεν έχει χρησιμοποιήσει χημικά στη κυψέλη οι μέλισσες κατέληξαν να έχουν βαρρόα που κουβαλάνε τον δεύτερο τύπο ιού που δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο ο πρώτος.
Έχοντας όμως ήδη έναν ιό αυτό αποτρέπει άλλους από το να αναπτυχθούν - ακριβώς όπως συμβαίνει και στον άνθρωπο όταν κάνει εμβόλιο. Αν χρησιμοποιούσε χημικά θα σκότωνε τα βαρρόα και μετά όταν θα ξανακολλούσε η κυψέλη άλλα θα ήταν πιθανόν να αναπτυχθεί πάλι ο πρώτος τύπος ή άλλοι τύποι ιών.
Ο μελισσοκόμος επίσης ισχυρίζεται ότι οι μέλισσες του καταφέρνουν να καθαρίζονται και μεταξύ τους από το άκαρι και ότι έχουν καταφέρει να συνυπάρχουν με αυτό έχοντας βρει μια εσωτερική ισορροπία.
Είναι μια άποψη και θεωρία που κερδίζει έδαφος μεταξύ μελισσοκόμων και ερευνητών στο εξωτερικό - ότι δηλαδή είναι καλύτερα να αφήνεις την κυψέλη να βρει την δικιά της ισορροπία με το άκαρι.




MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...