Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Το Βουλγαρικο μέλι είναι ανώτερης ποιότητας και τo πιο περιζητητο στις αγορές της Ευρώπης...


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Ο μόνος λόγος που δημοσιεύω την ανάρτηση είναι για να επισημάνω τις διαφορές.
Ο Βούλγαρος Υπουργός δηλώνει και πολύ καλά κάνει ότι το Βουλγάρικο μέλι είναι το καλύτερο της Ευρώπης.
Απο την άλλη ο δικός μας έλληνας Υπουργός δήλωσε ότι η μελισσοκομία στην Ελλάδα δεν είναι οργανωμένη και δεν έχει μέλλον.
Εγώ θα πω πως όταν έχεις το κράτος αντίπαλο σου, αντι για σύμμαχο τότε είναι πολύ φυσικό να μην έχεις μέλλον.
Ας προσέχαμε!!!

«Το Βουλγαρικο μέλι είναι ανώτερης ποιότητας και την πιο περιζητητο στις αγορές της Ευρώπης ", δήλωσε η υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Desislava Taneva


κατά την έναρξη της 14ης Διεθνους Έκθεσης Μελισσοκομίας - Πλέβεν 2016. Σύμφωνα με τα λόγια της, η συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής πηγαίνει σε ξένες αγορές. Δίνει ως παράδειγμα τη Γερμανία, όπου οι απαιτήσεις ποιότητας για τα προϊόντα είναι πολύ υψηλες.

Η Υπουργός Taneva ανακοίνωσε ότι ο τομέας της μελισσοκομίας παρουσιαζει καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. "Για το 2015 η μελισσοκομεία στη Βουλγαρία έχει αυξηθεί πάνω από 11%. Έχουμε μια αύξηση στον αριθμό των αποικιών μελισσών με περίπου 27%. Το 2015, η παραγωγή μελιού έφθασε σχεδόν 11.400 τόνους », παρατήρησε ο Υπουργός Γεωργίας.

Η Desislava Taneva υπενθύμισε ότι η κοινοποίηση έγινε για την τροποποίηση του ΠΑΑ 2014 - 2020, το οποίο έχει ως στόχο να στηρίξει έμμεσα σμήνη μελισσών. Εξήγησε ότι εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της τρέχουσας εκστρατείας άμεσων πληρωμών για το τρέχον έτος, και θα συμπεριληφθεί μια οδηγία για την παροχή ποικίλης βόσκησης και φυσικής επικονίασης για τις μέλισσες.

Η Υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων επεσήμανε ότι πέρυσι μόλις πάνω από 350 φαρμες μελισσοκομιας έχουν εφαρμοστεί στο πλαίσιο των διαφόρων μέτρων του ΠΑΑ και θα πρέπει να υποστηριχθούν. ". Αυτό που πήραμε ως δέσμευση πριν από ένα χρόνο, τώρα είμαστε σε θέση να το εξελιξουμε και να το ολοκληρωσουμε », πρόσθεσε η Taneva.

Συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην 14η έκθεση και τους ευχήθηκε καλύτερες τιμές και αγορές.


ΠΗΓΗ
http://greekfood.tv/

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...