Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Φύτεψε 5 εκατομμύρια δέντρα σε όλη του τη ζωή!


Ο Vishweshwar Dutt Saklani άφησε την τελευταία του πνοή στις 18 Ιανουαρίου 2019, αλλά θα ζήσει στη μνήμη των συμπατριωτών του καθώς σε όλη τη διάρκεια της ζωής του κατάφερε να φυτέψει 5 εκατομμύρια δέντρα μετατρέποντας την κάποτε άγονη πατρίδα του σε ένα καταπράσινο δάσος.



Ο Saklani φύτεψε το πρώτο του φυτό όταν ήταν οκτώ ετών υπό την καθοδήγηση του θείου του και κράτησε τα μυστικά του φυτέματος για τις επόμενες επτά δεκαετίες της ζωής του, μέχρι που υπέκυψε στο γήρας του. Αυτό που κατάφερε ο ίδιος, ήταν να δώσει μια άλλη εικόνα στους κάποτε άγονους λόφους μέσα και γύρω από το χωριό της Pujargaon, που έζησε τη ζωή του.

Ο Saklani φύτεψε περίπου 5 εκατομμύρια δέντρα διαφόρων ειδών, αν και δεν επαίνεσαν όλοι εξ αρχής την πράξη του, καθώς πολλές φορές «έμπαινε» στις περιουσίες των συντοπιτών του γεγονός που τους δυσαρεστούσε. Καταφέρνοντας να αντιμετωπίσει με επιτυχία ακόμα και δικαστικές αποφάσεις, συνέχισε να φυτεύει δέντρα μέχρι που δικαιώθηκε από το δικαστήριο αφού η φύτευση δέντρων δεν… ήταν έγκλημα.

Το 1986 του απονεμήθηκε το Βραβείο Indira Priyadarshani για τις συνεχείς προσπάθειές του για την προστασία του περιβάλλοντος και έλαβε πολλά ακόμα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε όλη τη ζωή του. Ο Vishweshwar Dutt Saklani πέθανε σε ηλικία των 96 ετών, αλλά οι συντοπίτες του τον μνημονεύουν που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δίνοντας «ζωή» σε ένα άγονο τοπίο.



ΠΗΓΗ
https://www.newside.gr/

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...