Γεια σου Βασίλη
Δεν σε ξέρω προσωπικά αλλά σου έχω ξαναστείλει μήνυμα, και μου απάντησες και για αυτό σου ξαναστέλνω.
Άκου λοιπόν Βασίλη τι θα κάνει ο ....καθηγητής...
Έχει φτιάξει ένα φάκελο που ορίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού βασιλικού πολτού, έως εδώ όλα καλά.
Άκου τώρα,στα ποιοτικά χαρακτηριστικά έχει ορίσει και την σουκρόζη στον πολτό ως ανώτατο όριο το 5.
Δηλαδή έστω και 300 γραμμάρια να ταΐσεις σιρόπι θα είσαι εκτός ορίων, και λέω τώρα εγώ...
Στον κινέζικο πολτό τα ελέγχει αυτά?
Τον πήρα τηλέφωνο και του το είπα, και μου είπε με τα χίλια ζόρια να ταΐζω με μέλι, και όταν του είπα τι θα γίνω με τις λεηλασίες, και ότι μου αυξάνει πολύ το κόστος παραγωγής και με βγάζει εκτός αγοράς σχεδόν μου το έκλεισε, ο αποφασίζω και διατάσσω...
ΑΑΑ και ξέχασα, μου είπε επίσης ο αποφασίζω και διατάσσω ότι πρέπει τώρα με το που θα εγκριθεί ο φάκελος που κατέθεσε, πρέπει να επιλέξω που θα έχω το μελισσοκομείο μου, και να το έχω μόνιμο, στο ίδιο μέρος όλο τον χρόνο γιατί λέει πρέπει να του στείλω δείγμα από την γύρη που έχει η περιοχή μου, για να πάρω μια πιστοποίηση από αυτόν για να μπορώ να πουλάω τον πολτό μου.
Και εάν βρεθεί άλλη γύρη εκτός από αυτήν που του έχω στείλει ως δείγμα,θα χάνω την πιστοποίηση και δεν θα μπορώ να πουλάω.
Και του λέω εάν εγώ φέτος βγάλω εδώ πολτό και του χρόνου πάω σε άλλη περιοχή δεν θα έχω άλλη γύρη?
Και μου λέει ναι, οπότε χάνω την πιστοποίηση, μου ξαναλέει ναι, για αυτό μου λέει σου λέω να έχεις μόνιμο το μελισσοκομείο σου σε ένα μέρος όλο τον χρόνο.
Και σε ρωτάω εσένα ρε Βασίλη ποιο μέρος στην Ελλάδα σου εξασφαλίζει όλο τον χρόνο γύρη και νέκταρ?
Και καταλήγω Βασίλη Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ,που ότι σκεφτεί ο κάθε ένας το κάνει.
Βασίλη δεν φεύγει...περιμένει να μας αποτελειώσει και μετά να φύγει...
Βασίλη επειδή εσύ έχεις την δύναμη και τις γνωριμίες να μαζέψεις μεγάλους μελισσοκόμους και να πάτε να τον πιάσετε μπας καταφέρετε κάτι, η αλλιώς πες μου τι να κάνω?
Φίλε μου, αυτά όλα που λες, τα έχω γράψει νωρίτερα, και η απάντηση που παίρνω είναι ότι έχω εμπάθεια εναντίον του καθηγητή ότι δεν βλέπω το μεγάλο έργο που επιτελεί, και ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είμαι παράλογος.
Ωστόσο τις ανησυχίες μου αυτές τις έχω συζητήσει με όλους τους μεγάλους βασιλοτρόφους που βγάζουν όντως Ελληνικό βασιλικό πολτό.
Όλοι συμμερίζονται αυτά που διατυπώνεις και που κι εγώ τα βλέπω.
Είναι βέβαιο ότι αυτή θα είναι η ταφόπλακα στον Ελληνικό βασιλικό πολτό.
Όσοι βγάζουμε βασιλικό πολτό λίγο ή και πολύ, ξέρουμε ότι χωρίς γερή τροφοδοσία αυτό είναι αδύνατον να γίνει.
Και το αυτό το ξέρουν όλοι, και φυσικά και ο καθηγητής.
Το θέμα είναι γιατί το κάνει αυτό.
Δεν γνωρίζω γιατί το κάνει λοιπόν.
Γνωρίζω πολύ καλά όμως ότι ο Έλληνας βγάζει τα μάτια του μόνος του πολλές φορές, και ότι τα κάστρα συνήθως πέφτουν από μέσα.
Θα σου πω και κάτι άλλο.
Ακόμα και στο ίδιο μέρος να έχεις το μελισσοκομείο σου, τι θα γίνει θα στέλνεις γύρη κάθε 10 ημέρες όλο το χρόνο για να πιάσει όλη την γκάμα των φυτών που δίνουν γύρη;
Και αν μια γυναίκα φυτέψει καινούρια λουλούδια στην αυλή της, ή ένας αγρότης κάνει μια νέα καλλιέργεια στην περιοχή και πάνε μέλισσες σε αυτά τι θα εννοηθεί ότι ο πολτός είναι ξένος;
Γίνονται αυτά τα πράγματα;
Και το ποσοστό των γυρεόκκοκων που αλλάζει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες πως θα πιστοποιηθεί;
Αυτά είναι παρανοϊκά πράγματα.
Η απάντηση μου στην κίνηση αυτή είναι ότι αυτό το έκτρωμα κι αν ισχύσει δεν θα είναι λειτουργικό.
Ασφαλώς η υστεροφημία του καθηγητή θα πληγεί ανεπανόρθωτα, και από όσο ξέρω θα στρέψει εναντίον του όλους τους μεγάλους παίκτες που ζουν παράγοντας Ελληνικό βασιλικό πολτό.
Μου γράφεις να σου πω τι να κάνεις...
Να περιμένεις σου λέω.
Αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα, θέλουν τον χρόνο τους.
Έχουμε ομοσπονδία, έχουμε υπουργείο, έχουμε όργανα δεν θα το αφήσουμε έτσι, οι αποφάσεις αυτές δεν γίνεται να παίρνονται από 1 άτομο χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν και οι φόβοι των παραγωγών.
Θα μαζευτούμε όλοι όσοι θιγόμαστε και θα πράξουμε τα ανάλογα στην ώρα τους.
Melissocosmos
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...