Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Γυρεόπιτα Δέλτα Μελισσοκομική... καλύτερη δεν έχω ξαναδεί!!!


Φίλες και φίλοι κάποια πράγματα πραγματικά χαίρομαι όταν τα γράφω.
Όπως σήμερα πχ που αποφάσισα να γράψω ξεχωριστά για μια Ελληνικότατη γυρεόπιτα.
Το 2014 επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ στην κάτω Αχαΐα.
Εγκαταστάσεις σύγχρονες με σειρά και οργάνωση που θα ζήλευε ο οποιοσδήποτε μελισσοκόμος, μικρός ή μεγάλος. 

Εκεί έτυχα ξενάγησης από τον Δημήτρη Γκλαβά, και είδα πράγματα που ούτε τα φανταζόμουν...

Αν μη τι άλλο ένας μικρομεσαίος μελισσοκόμος νιώθει κάπως όταν αντικρίζει κάποιους τόνους γύρης δε νομίζετε;
Και μιλάμε για γύρη παραγωγής Δημήτρη Γκλαβά φυσικά.


Η οποία παρήχτηκε από τα χιλιάδες μελισσάκια του την άνοιξη, και φυλάσσετε σε τεράστια ψυγεία που χωράνε ολόκληρα φορτηγά μέσα.

Και στη συνέχεια το να βλέπεις από αυτή την γύρη να ζυμώνεται μαζί με μέλι και άχνη και να γίνεται ωραιότατη γυρεόπιτα υποκίτρινου χρώματος, σου δίνει την αίσθηση ότι συμμετέχεις νοητά σε μια διαδικασία σαν αυτή που λέμε από την παραγωγή στην κατανάλωση...

Δεν ήξερα μέχρι τότε συνάδελφοι πόση γύρη μπορεί κάποιος να παράγει, ούτε ότι η Ελλάδα έχει αυτές τις δυνατότητες, αφού καθημερινά διαβάζουμε όλοι για γύρες από την Κίνα από την Βουλγαρία και από αλλού που δεν ξέρω κι εγώ από που μπορεί να είναι.

Και μετά όταν ο Δημήτρης άνοιγε τα κυψελίδια να δούμε τις βασίλισσες που παράγει και έβλεπα γυρεόπιτες πάνω στα πλαίσια, διαπίστωσα ιδίοις όμμασι την ποιοτητα της συγκεκριμένης τροφής.


Μέχρι τώρα δεν είχα συναντήσει ζυμάρι που να μην πετρώνει και να μην τρίβεται όταν το κόβεις στη μέση...
Το είδα όμως με τα μάτια μου στην γυρεόπιτα του Δημήτρη, στην γυρεόπιτα της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ δηλαδή.

Και χαίρομαι να σας γνωστοποιήσω ότι υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που φτιάχνει μια τέλεια γυρεόπιτα με ΜΟΝΟ Ελληνική γύρη, που αυτή δεν αγοράζεται αλλά παράγεται από τα μελίσσια του μελισσοκόμου που στη συνέχεια το όπιο περίσσευμα έχει το διαθέτει στους συναδέλφους του, ως σκέτη γύρη ή ως γυρεόπιτα στην προκειμένη περίπτωση.

Φίλες και φίλοι όλοι ξέρουμε πότε χρειάζεται να μπει γυρεόπιτα στα μελίσσια, άλλωστε σε αυτό το Blog τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά.



Χρειάζεται όλες τις εποχές εφόσον δεν υπάρχει αρκετή αλλά κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως και όταν έχουμε τα μελίσσια μας και συλλέγουν σε μελιτώματα πεύκο κτλ. 
Και φυσικά μετά το πεύκο όταν χρειαζόμαστε αυτά να ρίξουν γόνους για να ξεχειμωνιάσουν με αρκετούς πληθυσμούς και ασφάλεια.

Για όσους λοιπόν κρίνουν ότι τα μελίσσια τους έχουν έλλειψη ή τέλος πάντων χρειάζονται επιπλέον γύρη, καλό είναι να γνωρίζουν ότι μπορούν να βρουν τέλεια γυρεόπιτα με τιμή 3 ευρώ το κιλό στο κατάστημα της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ που βρίσκεται στο 19ο χλμ της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου στον Αλισσό κάτω Αχαΐας με τηλ 26930 72187.

Σας την προτείνω εντελώς συναδελφικά και ανεπιφύλακτα!!!


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

3€ πανάκριβη

Ανώνυμος είπε...

Για το οπιο που εχει περισσευμα κα το δινει στους συναδελφους που πρεπει να απευθυνθουμε;

Γιωργος είπε...

Βασίλη που είναι η δική σου συνταγή για την γυρεόπιτα?