Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016
Εξωφρενικό σχόλιο αναγνώστη: Κόβεις θυμάρια τα βάζεις από βραδύς σε νερό και βράζουν, κάνεις σιρόπι...
Ενδιαφέρον σχόλιο
Νέα ενότητα
Στις 21/2/16 στην ανάρτηση με τίτλο... έγινε το παρακάτω σχόλιο...
Θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια πάλι αν δεν ανακαλέσουν!!! ΑΙΣΧΟΣ
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Καλά χάζεψες εντελώς!!. Είναι δυνατό κάποιος να διαφημίζει όλο του το μέλι με μια ανάλυση ενός δείγματος που έστειλε; Κόβεις θυμάρια τα βάζεις από βραδυς σε νερό και βράζουν, κάνεις σιρόπι, ταίζεις τις μέλισσες και βγαίνεις με θυμάρι πάνω από 90%. Στέλεις το αποτέλεσμα σε κάποιο μπλόκ, τσιμπάνε μερικοί και πουλάς όλο σου το μέλι σαν σούπερ-θυμαρίσιο. Το κωλόχαρτο στο μεταξύ το αγόρασες με 15-20 ευρώ, έχεις την διαφήμισή σου τσάμπα και είσαι και ο πρώτος. Παλιό το κόλπο αλλά φαίνεται ότι δεν έπιασε
21 Φεβρουαρίου 2016 - 10:59 μ.μ.
Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Το blog σκέφτεται σοβαρά να εκδώσει ετήσιο βραβείο μεγαλύτερης μαλακίας...
Αν το προχωρήσει η υποψηφιότητα σου έχει μεγάλες πιθανότητες να ξέρεις!!!
Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως.
Όπως θα καταλάβατε φίλοι αναγνώστες ο θόρυβος προέκυψε αφού σύμφωνα με καταγγελία φίλου μου, το εργαστήριο που έκανε ανάλυση στο μέλι του επί πληρωμή, του απαγόρευσε να την χρησιμοποιήσει ώστε να πουλήσει το μέλι του στην λιανική (δηλαδή μέσω αγγελίας)
Το μέλι του συναδέλφου είχε βρεθεί με 96% γυρεόκκοκους θυμαριού.
Να σημειωθεί εδώ ότι αν το μέλι ήταν να δοθεί σε έμπορο, τότε το εργαστήριο επιτρέπει στον μελισσσοκόμο να επικαλεστεί την ανάλυση.
Κάλεσα το εργαστήριο ήδη να ανακαλέσει, και θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνει.
Κάποιοι καλοθελητές σφουγγοκωλάριοι των καρεκλοκένταυρων ήδη άρχισαν δουλειά παπαγαλίζοντας όπως βλέπετε ένα σωρό αίσχη...
Δεν διστάζουν να αφήνουν αιχμές ότι το μέλι του συναδέλφου, ή κάθε μέλι που έχει υψηλές τιμές γυρεόκοκκων είναι πειραγμένο.
Μας αποκαλύπτουν τον τρόπο που μπορεί κανείς να ανεβάσει τους γυρεόκοκκους με νοθεία, αλλά ξεχνάνε ορισμένους πολύ σημαντικούς παράγοντες.
Όπως...
Αν αρχίσεις να βράζεις ματζούνια ανώνυμε που θα παει η hmf του μελιού ξέρεις;
Και άντε και το έκανες.
Το εργαστήριο δεν θα το βρει;
Μα αν δεν το βρει τότε δεν μιλάμε για εργαστήριο αλλά για βοιδοσχολή.
Και το πιο απλό...
Ας πούμε ότι θέλω να κάνω νοθεία οκ.
Αντι για όλα αυτά που λες, το πιο ανώδυνο θα ήταν πανεύκολα να πλαστογραφήσω μια ανάλυση και να γράφει ότι γουστάρω μέσα.
Οι δυνατότητες αυτές σήμερα είναι πανεύκολες.
Αφήστε την αμπελοφιλοσοφία λοιπόν και ανακαλέστε να τελειώνει εδώ το θέμα.
Ούτε εγώ θέλω το εργαστήριο εχθρό μου, ούτε αυτό πρέπει να θέλει εμένα εχθρό του.
Η τακτική αυτή που εφαρμόζει όμως δεν είναι σωστή και πρέπει να την διορθώσει.
Οι αναλύσεις του εργαστηρίου αν θέλει να είναι καλυμμένο πρέπει να έχουν υποσημείωση που να αναφέρει ρητά ότι η ανάλυση αφορά το συγκεκριμένο δείγμα.
Ο δε μελισσοκόμος πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί την ανάλυση όπου αυτός κρίνει σκόπιμο με την προϋπόθεση όπως είπα ότι αυτή αφορά συγκεκριμένο δείγμα.
Πονηριές του στυλ ότι για τον έμπορο ισχύει ενώ για την λιανική δεν ισχύει, μαζέψτε τες ΑΜΕΣΩΣ ειδάλλως θα στραφούμε σε άλλα εργαστήρια που δεν ευνοούν το εμπόριο, και σας το υπογράφω αυτό.
MELISSOCOSMOS
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
11 σχόλια:
Είμαι ο μελίσσοκόμος που ανάρτησα τήν συγκεκριμένη αγγελία,θέλω να πώ τα εξής ότι ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που έχω συνάδελφους σάν το ζώο αυτό που ανάρτησε αυτό το ΑΙΣΧΟΣ.
Οι κρητική το κάνουν χρονια τωρα...
Πως αποδεικνύεται ότι δεν έκανες και εσύ την κουτσουκέλα; Δεν γνωρίζεις ότι αυτό γίνεται στα νησιά; Και εάν δεν το έκανες εσύ ποιός μας προφυλάσσει από τους άλλους που το κάνουν; Πιστεύεις ότι μόνο οι γυρεόκοκκοι δείχνουν την ποιότητα του προιόντος; Εκανες άλλες αναλύσεις για να αποδείξεις ότι εσύ δεν τάισες και γιατίχρειάζεσε να διαφημίσεις ένα θυμαρίσιο μέλι με 96% γυρεόκοκοκκους για να το ποιυλήσεις; Πότε έκανες την ανάλυση και πότε θα πουλήσεις και ποιό μέλι;
Αντί να βρίζεις απάντησε, γίνεται ή δεν γίνεται αυτό που έγραψε το ζωο ο συνάδελφος. Και εάν γίνεται πώς αποδεικνύεται ότι το δικό σου δεν είναι νοθευμένο;
Στην συγκεκριμενη περιπτωση οχι γιατι η αναλυση ειχε και διασταση μεσα.
Εγω δεν γνωριζω αν γινεται αυτο που λες.
Θελω να ελπιζω οτι τα εργαστηρια εχουν τροπους να ξεχωριζουν αν ενα μελι εχει ανεβασμενα τεχνητα γυρεοκκοκους.
Πιστευω δε πως αν αυτο που αναφερουν τα σχολια μπορει να γινει, δηλαδη με μαιμουδιες να ανεβουν οι γυρεοκκοι, πως τοτε δεν εχουν καμια αξια οι αναλυσεις και ειναι περιτες.
Βασίλη γνωρίζεις ότι τα νησιά του Αιγαίου εδώ και 20 χρόνια κάθε χρόνο παίρνουν επιδότηση 1,800,000 ευρώ και όλα αυτά πάνε στη αγορά ζάχαρης; Εχεις ακούσει για τις τροφοδοσίες που γίνονται; Ποιόν πιάσαν; Κανένα. Γιατί γίνεται αυτό; Ψάξε το λίγο
Παιδιά η διαστάση δεν λέει τιποτε και εδώ υπάρχει τρόπος να πάει όπου θέλεις
Την ζαχαρη την παιρνουν επειδη τους περισοτερους μηνες δεν εχουν ανθοφορια.
Μην μου ζητας να στενοχωρησω τους αναγνωστες μου απο τα νησια και την Κρητη φιλε μου.
6 χρονια εκανα να τους μαζεψω και δεν μπορεις να φανταστεις ποσο δυσκολο ηταν.
Η αποψη μου θα ηταν αδικη γιατι εγω ζω σε περιοχη που υπαρχει σχεδον ολο τον χρονο η δυνατοτητα μεταφορας των μελισσιων σε ανθοφοριες.
Αν υπαρχει τετοιο θεμα ας το κρινουν οι ειδικοι που εχουν και στοιχεια στα χερια τους και μπορουν να υποστηριξουν την αποψη τους.
Eάν μαθευτεί πώς ανεβάζουν τη διαστάση στα τροφοδοτημένα μέλια δεν θα ξαναφάτε ούτε και εσείς μέλι. Τελικά είμαστε όλοι στρουθοκάμηλοι. Ενώ ξέρουμε όλοι ότι αυτό συμβαίνει κρυβόμαστε πίσω απότα δάκτυλά μας και άν κάποιος έχει το θάρρος να το πει τον ονομάζομαι ΜΑΛΑΚΑ, ΖΩΟ και ένα άλλο σωρό επίθετα. Τελικά ποιοί είναι οι ΜΑΛΑΚΕΣ; Σίγουρα οι ανθοφορίες είναι λίγες αλλά με τα λεφτά που παίρνουυ κάθε χρόνο θα μπορούσαν να βελτιώσουν την χλωρίδα τους και όχι να παράγουν ζαχαρόμελο και να το πουλούν για θυμάρι.
Υπάρχει τρόπος να εξακριβωθεί η νοθεία στο μέλι με τη χημική ανάλυση. Το κάθε μέλι έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που το ταυτοποιούν ως θυναρίσιο,πορτοκαλιάς,έλατο κλπ. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να συνυπάρχουν και σε ποσότητες μέσα σε κάποια μέγιστα κι ελάχιστα όρια. Αυτονόητο είναι ότι ο κάθε έλεγχος γίνεται σε ένα δείγμα μελιού και αφορά μόνο εκείνο το δείγμα και όχι το υπόλοιπο δοχείο που έχουμε στην αποθήκη. Από την άλλη, το κόστος για μια εμπεριστατωμένη ανάλυση που περιλαμβάνει γυρεοσκοπική, διαστάση, hmf, ανάγοντα και ολικά σάκχαρα, αγωγιμότητα,είναι υψηλό. Υπάρχουν πολλά χημικά εργαστήρια ,διαπιστευμένα και μη, που μπορούν να δώσουν έγκυρες απαντήσεις σε θέματα όπως αυτό.
Ξερω πως ανεβαινει η διαστάση και ειναι γλοιώδες τροπος ανωνυμε.
Ποιος μπορει να τα βαλει με τα κεντρα μελισσοκομιας ομως και με τι επιχειρήματα;
Αυτη η συζητηση γινεται παντα κατω απο το τραπεζι, ακομα και την αποψη σου την λες ανωνυμα, και ζητας απο εναν μελισσοκομο να την ανοιξει αυτος βασισμενος σε φημες που κυκλοφορούν;
Θα επρεπε να ειμαι τρελος τουλαχιστον.
Δημοσίευση σχολίου