Υλικά
-30 κιλά μέλι
-80 κιλά ζάχαρη
(Την ζάχαρη πρέπει να την κόψουμε σε μύλο για να γίνει άχνη.
Αν η ποσότητα είναι μικρή την κόβουμε εύκολα σε μπλέντερ, ενώ αν είναι μεγάλη μπορούμε να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστείο να μας την κόψει.)
-9-10 κεφάλια καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο,
-4 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκάλι
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα λειώνουμε τις καθαρισμένες σκελίδες του σκόρδου στο μπλέντερ με 4 ποτήρια φρέσκου χυμού πορτοκαλιών.
Κατόπιν το ρίχνουμε μέσα στο ζυμωτήριο που έχουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να δουλέψει μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Το μείγμα που θα προκύψει το τοποθετούμε σε νάιλον σακούλες ανά 2 κιλά, και το αφήνουμε να παγώσει.
Στη συνέχεια το τοποθετούμε στα μελίσσια.
Φυσικά μπορείτε να προσαρμόσετε τις δοσολογίες για τις δικές σας ανάγκες...
Αν η ποσότητα είναι μικρή για 1-2 μελισσακια τότε το μείγμα το ζυμώνουμε σε μια πλαστική λεκάνη καλά με τα χέρια και γίνεται η δουλειά μας.
Το ζαχαροζύμαρο αυτό είναι η συνταγή ενός φίλου, μέλους της ομάδας MELISSOCOSMOS στο Facebook
MELISSOCOSMOS