Αναδημοσίευση από το http://www.melissopolis.com/
Παρότι το μέλι είναι απλό στην παραγωγή του, εντούτοις η διαδικασία για να πάρει κάθε μελισσοκόμος άδεια ίδρυσης και λειτουργίας μικρού εργαστηρίου τυποποίησης μελιού, απαιτούνται πολλές και χρονοβόρες γραφειοκρατικές εργασίες, υποβολές εγγράφων και μελετών, και αρκετή υπομονή. Ας δούμε πρώτα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλει στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε.:
Αίτηση με τα στοιχεία της επιχείρησης (διατίθεται από την Υπηρεσία).
– Το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία
– την διεύθυνση κατοικίας ή της έδρας του αιτούντος
– το εμπορικό σήμα της επιχείρησης τροφίμων εάν υπάρχει,
– τον τόπο εγκατάστασης της μονάδας που συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1 Τοπογραφικό οικοπέδου 1:500 και 1:5000 ή 1:10000.
2. Κάτοψη των εγκαταστάσεων με λεπτομερή απεικόνιση και περιγραφή των χώρων.
3. Τεχνική περιγραφή του εξοπλισμού με μνεία στη δυναμικότητα και απαρίθμηση των
μηχανημάτων και της τοποθέτησης τους στο χώρο.
4. Περιγραφή παραγωγικής διαδικασίας με μνεία στην ημερήσια δυναμικότητα, τις γραμμές
παραγωγής και το είδος της πρώτης ύλης και των τελικών προϊόντων.
5. Μελέτη και εφαρμογή συστήματος HACCP.
6. Μελέτη και έγκριση περιβαλλοντικών όρων.
7. Άδεια διάθεσης λυμάτων (Μέσα στην μελέτη).
8.Βεβαίωση χρήσης χώρου(από πολεοδομία).
9. Θετική εισηγητική έκθεση τριμελούς επιτροπής.
Αφού εγκριθεί η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στη συνέχεια απαιτείται η έγκριση κωδικού
αριθμού της εγκατάστασης που δίνεται από τον ΕΦΕΤ.
Σε επόμενο άρθρο μας θα αναφερθούμε αναλυτικά στην Άδεια Εγκατάστασης, Άδεια Λειτουργίας, και Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων
ΠΗΓΗ
http://www.melissopolis.com/blog/melissokomiko-ergastirio-typopoiisis-meros1-dikaiologitika/