Την Τρίτη 16/6/2015 επισκέφτηκαν την χώρα μας τέσσερις συνάδελφοι μελισσοκόμοι απο την Ιταλία.
Συγκεκριμένα οι:
Francesco Colafemmina, μελισσοκόμος και αρθρογράφος του Apitalia που είναι το μεγαλύτερο μελισσοκομικό περιοδικό της Ιταλίας με 70 χιλιάδες μέλη.
Francesco Pugliese Αντιπρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου της Puglia και μελισσοκόμος
Nicola Pillera μέλος του Δ.Σ του μελισσοκομικού Συλλόγου της Puglia και μελισσοκόμος
Με ενημέρωσαν ότι θα ήθελαν να δουν από κοντά πως εξασκείται η μελισσοκομία στην Ελλάδα, να δουν τις Ελληνικές φυλές μελισσών, να δουν κυψέλες τύπου langstroth, διάφορα μελισσοκομικά εργαλεία, και να μιλήσουμε για όλα αυτά.
Θεώρησα καλό για την χώρα μας γενικότερα ως εικόνα, αλλά και προκειμένου να δουν όλα όσα ζήτησαν όπως επίσης και πολλά ενδιαφέρον πράγματα ακόμα να τους πάω στις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ στο Γομοστό Αχαΐας.
Εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά ο Δημήτρης Γκλαβάς και η σύζυγος του Πόπη στους οποίους θέλω να πω ευχαριστώ πολύ για όλα.
Οι φίλοι μας είδαν όσα ήθελαν και ακόμα περισσότερα, ανταλλάξαμε απόψεις και εμπειρίες, και μας πληροφόρησαν ότι πριν την Ελλάδα πήγαν και στην Ισπανία για τον ίδιο λόγο.
Ο Δημήτρης και η Πόπη ήταν άψογοι και μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας.
Έτσι είδαμε πως βγαίνουν οι βασίλισσες, γνωρίσαμε την Ελληνική μέλισσα, είδαμε πως γίνεται το ξεμέλιασμα στην αποθήκη, και πήγαμε και σε κοντινό μελισσοκομείο να δουν οι καλεσμένοι μας πως δουλεύουν οι μέλισσες αυτή την περίοδο.
Μετά από όλα αυτά πήγαμε και στο κατάστημα της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ώστε να δουν διάφορα εξαρτήματα και να προμηθευτούν κυψέλες langstroth να τις δοκιμάσουν στην Ιταλία, καθώς υποπτεύονται ότι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
Δυστυχώς οι φίλοι μας έπρεπε να αναχωρήσουν την ίδια μέρα για την Ιταλία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας σε μελλοντική ημερομηνία όμως, και μέχρι τότε θα δούμε κι εμείς εδώ κατά πόσο η Ελληνική αγορά είναι εύκολο να καλύψει με παραγωγή μελισσοκομικών ειδών τους Ιταλούς μελισσοκόμους του Συλλόγου αλλά σε μεγέθη τέτοια που να ταιριάζουν για dadant υλικό αφού τέτοιο δουλεύουν στην Ιταλία.
Εννοείται ότι οι αναμνηστικές φωτογραφίες ήταν απαραίτητες, και επίσης θέλω να σας γράψω κάποια στιγμή μια ιστορία που μας διηγήθηκαν οι Ιταλοί φίλοι μας!!!
MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών
2 σχόλια:
den pisteuw na feran k to skathari mazi tous>/?xaxa
Μιας και το θέτεις το θεμα να πω οτι το σκαθαρι δεν ξαναεμφανίστηκε στην Ιταλια απο το Φθινοπωρο.
Τι μπορει να συνέβη;
1 Να εξαφανίστηκε;
Μακαρι αλλα δυσκολο.
2 Μετα απο 4 χιλιαδες μελισσια που εγιναν σταχτη χωρις να αποζημιωθούν ακομα οι κατοχοι τους να σιωπουν οταν το βλεπουν οι μελισσοκόμοι...
Πιθανον αλλα ποιος ξερει!!!
Δημοσίευση σχολίου