ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ<ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ >
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου το μεσημέρι τραπέζι -φαγητό,σε γνωστό κατάστημα της Π.Φώκαιας,15 ευρώ το άτομο(συμμετοχές πριν το μάθημα της Δευτέρας 24-11),θα φιλοξενήσουμε όλους τους καθηγητές του σεμιναρίου.Στη συνέχεια 6-7-8 Δεκεμβρίου η Μελισσοκομική Σχολή του συλλόγου μας θα μεταβεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου θα παρακολουθήσουμε το φέστιβαλ μελιού και στη συνέχεια τις δύο επόμενες μέρες , παρακολούθηση του Μελισσοκομικού Επιστημονικού Συνεδρίου, υπο την εποπτεία και ομιλητές και διοργανωτική επιτροπή ,απο τον π Πρέδρο του ΕΦΕΤ κ.ΚΑΤΣΑΡΟ-τον καθηγητή του Γεωπ.Πανεπιστημίου Αθηνών κ.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Νικ.και τον αν Γεν.Διευθηντή της ΠΑΣΕΓΕΣ.Ακολουθεί πρόγραμμα Σάββατο 7/11 10.30 -11.00 Προσέλευση - Εγγραφές 11.00 – 11.15 Χαιρετισμοί 11.15 – 11.30 Μεσογειακή Διατροφή – Το Μέλι & τα Προϊόντα του Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ 11.30 – 11.45 «Μέλισσες και Περιβάλλον»: μια Άρρηκτη Σχέση Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών 11.45 – 12.00 Ορθή Επιχειρηματική Μελισσοκομική Πρακτική Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ 12.00 – 12.15 Βιολογικές και Θεραπευτικές Δράσεις του Μελιού Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος, Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλογών Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.) 12.15 – 12.30 Μελισσοκομία Κρήτης και Ιδιαιτερότητες Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα» 12.30 – 12.45 Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για το Μέλι και τα Προϊόντα του Ε. Κολοκοτρώνη, Προϊσταμένη Τμήματος Μελισσοκομίας ΥΠΑΑΤ .12.45 – 13.00 Πολιτική & Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στο Επόμενο Επιχειρηματικό πλαίσιο Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ 13.00 – 13.15 Κατάλοιπα Χημικών Ουσιών στο Μέλι Ε. Μποτίτση, Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων, Γενικό Χημείο του Κράτους 13.15 – 13.30 Η Διεθνοποίηση των Ελληνικών Brand Μελισσοκομικών Προϊόντων Α. Τσουκαλάς, Διευθυντής Αειφορίας & κοινωνικής Ευθύνης Apivita 13.30 - 13.45 Εντατική Εκμετάλλευση Μελισσοκομείου - Εξοπλισμός Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιoυ Συνεταιρισμού Αφαρμάκου Βιολογικής Μελισσοκομίας «Ο Αίας» 14.00 Διάλειμμα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ 18.00 – 18.15 Προσέλευση Συνέδρων 18.15 – 18.30 Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες του Μελιού Θ. Καλογεράκου, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος Msc 18.30 – 18.45 Η Θέση των Μελισσοκομικών Προϊόντων στη Σύγχρονη Διατροφή Μ. Μυλωνά, Διατροφολόγος, μέλος Ινστιτούτου Διατροφικών μελετών Ελλάδος 18.45 – 19.00 Το Μέλι στη Γαστρονομία Γ. Λέκκας,Καθηγητής Γαστρονομίας,Executive Chef 19.00 – 19.15 Βιολογικό Μέλι & Προοπτικές Π. Μαρούλης, Μελισσοκόμος 19.00 – 19.15 Μια Επαναστατική Τράπεζα Βασιλισσών Σ. Φουτσιτζής, Γεωπόνος, Μελισσοκόμος ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 10.30 -11.00 Προσέλευση Συνέδρων 11.00 – 11.15 Ερευνητική Δραστηριότητα Σχετικά με τα Προϊόντα Κυψέλης Α.Θρασυβούλου και Χ. Τανανάκη, Εργαστήριο Μελισσοκομίας ΑΠΘ 11.15 – 11.30 Ελληνική Βασιλοτροφία. Προβλήματα &Προοπτικές Σ. Στεργάτος. Μελισσοκόμος - Βασιλοτρόφος 11.30 – 11.45 Δυνατότητες Επιχορήγησης Επενδύσεων στον Μελισσοκομικό Τομέα Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ 11.45 – 12.00 Marketing Μελιού & Μελισσοκομικών Προϊόντων Θ. Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, εκπαιδευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΕ 12.00 – 12.15 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Χώρο του Μελιού Δ. Μιχαηλίδης, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος 12.15 – 12.30 Η Κοινωνία της Μέλισσας και ο Μελισσοκόμος Σ. Παναγιωτάκης, Μελισσοκόμος – Γεωπόνος 12.30 – 12.45 Εξαγωγές Μελιού και Μελισσοκομικών Προϊόντων Τ. Σκοτίδη, Πρόεδρος & Γενική Διευθύντρια Simply Export Συμμετοχές για την μετακίνηση των συμμετεχόντων για την παρακολούθηση του επιστημονικού συνεδρίου, την Δευτέρα 24/11 και Παρασκευή 28/11,ως επίσης και για την χοροεσπερίδα του Δεκεμβρίου, πριν την έναρξη του μαθήματος , στον Πρόεδρο του συλλόγου κ.ΑΚΡΙΒΟ Προκόπη τηλ.6999936775 και 6999244444