Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Πρόγραμμα σεμιναρίων Μελισσοκομικού Συλλόγου Σαρωνικού


ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ<ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ > ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Ενημερώνουμε τους συμμετέχοντες στο Μελισσοκομικό Σεμινάριο του συλλόγου,(και άλλους ενδιαφερόμενους),οι οποίοι δεν παρακολούθησαν την περασμένη Δευτέρα το μάθημα,το υπόλοιπο πρόγραμμα μαθημάτων,είναι το ακόλουθο,διότι συνεχίζουμε κανονικά και με άλλα μαθήματα 1) Την Παρασκευή 21/11 ώρα 15.30 επίσκεψη-ξενάγηση-μάθημα στην αίθουσα συνεδρίων,απο τον καθηγητή Γεωπονίας κ.ΚΑΤΣΕΝΙΟ Ιωάννη έως 19.00, στο εργοστάσιο της φαρμ.εταιρίας Api Vita,στο ΜαρκόπουλοΑττικής,(οι ερχόμενοι απο Ν.προάστεια η απο Αθήνα μέσω Αττικής οδού, η εταιρία είναι απο την Λ.Λαυρίου στην διασταύρωση, που οδηγεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Σκοποβολής,υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες ΒΙΟΠΑ Μαρκοπούλου), 2) το Σάββατο ρεπό 3) την Δευτέρα 24/11ώρα 17.00-20.30 μάθημα,στον ίδιο χώρο διεξαγωγής στην αίθουσα συνεδριάσεως Δημ.Συμβουλίου στην Ανάβυσσο, απο τον καθηγητή Γεωπ. Πανεπιστημίου Αθηνών κ.ΕΜΑΝΟΥΗΛ Νικόλαο μαζί με πτυχιούχους φοιτητές όπως και 3) την Παρασκευή 28/11 ομοίως 4)

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου το μεσημέρι τραπέζι -φαγητό,σε γνωστό κατάστημα της Π.Φώκαιας,15 ευρώ το άτομο(συμμετοχές πριν το μάθημα της Δευτέρας 24-11),θα φιλοξενήσουμε όλους τους καθηγητές του σεμιναρίου.Στη συνέχεια 6-7-8 Δεκεμβρίου η Μελισσοκομική Σχολή του συλλόγου μας θα μεταβεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου θα παρακολουθήσουμε το φέστιβαλ μελιού και στη συνέχεια τις δύο επόμενες μέρες , παρακολούθηση του Μελισσοκομικού Επιστημονικού Συνεδρίου, υπο την εποπτεία και ομιλητές και διοργανωτική επιτροπή ,απο τον π Πρέδρο του ΕΦΕΤ κ.ΚΑΤΣΑΡΟ-τον καθηγητή του Γεωπ.Πανεπιστημίου Αθηνών κ.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Νικ.και τον αν Γεν.Διευθηντή της ΠΑΣΕΓΕΣ.Ακολουθεί πρόγραμμα Σάββατο 7/11 10.30 -11.00 Προσέλευση - Εγγραφές 11.00 – 11.15 Χαιρετισμοί 11.15 – 11.30 Μεσογειακή Διατροφή – Το Μέλι & τα Προϊόντα του Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ 11.30 – 11.45 «Μέλισσες και Περιβάλλον»: μια Άρρηκτη Σχέση Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών 11.45 – 12.00 Ορθή Επιχειρηματική Μελισσοκομική Πρακτική Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ 12.00 – 12.15 Βιολογικές και Θεραπευτικές Δράσεις του Μελιού Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος, Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλογών Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.) 12.15 – 12.30 Μελισσοκομία Κρήτης και Ιδιαιτερότητες Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα» 12.30 – 12.45 Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για το Μέλι και τα Προϊόντα του Ε. Κολοκοτρώνη, Προϊσταμένη Τμήματος Μελισσοκομίας ΥΠΑΑΤ .12.45 – 13.00 Πολιτική & Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στο Επόμενο Επιχειρηματικό πλαίσιο Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ 13.00 – 13.15 Κατάλοιπα Χημικών Ουσιών στο Μέλι Ε. Μποτίτση, Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων, Γενικό Χημείο του Κράτους 13.15 – 13.30 Η Διεθνοποίηση των Ελληνικών Brand Μελισσοκομικών Προϊόντων Α. Τσουκαλάς, Διευθυντής Αειφορίας & κοινωνικής Ευθύνης Apivita 13.30 - 13.45 Εντατική Εκμετάλλευση Μελισσοκομείου - Εξοπλισμός Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιoυ Συνεταιρισμού Αφαρμάκου Βιολογικής Μελισσοκομίας «Ο Αίας» 14.00 Διάλειμμα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ 18.00 – 18.15 Προσέλευση Συνέδρων 18.15 – 18.30 Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες του Μελιού Θ. Καλογεράκου, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος Msc 18.30 – 18.45 Η Θέση των Μελισσοκομικών Προϊόντων στη Σύγχρονη Διατροφή Μ. Μυλωνά, Διατροφολόγος, μέλος Ινστιτούτου Διατροφικών μελετών Ελλάδος 18.45 – 19.00 Το Μέλι στη Γαστρονομία Γ. Λέκκας,Καθηγητής Γαστρονομίας,Executive Chef 19.00 – 19.15 Βιολογικό Μέλι & Προοπτικές Π. Μαρούλης, Μελισσοκόμος 19.00 – 19.15 Μια Επαναστατική Τράπεζα Βασιλισσών Σ. Φουτσιτζής, Γεωπόνος, Μελισσοκόμος ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 10.30 -11.00 Προσέλευση Συνέδρων 11.00 – 11.15 Ερευνητική Δραστηριότητα Σχετικά με τα Προϊόντα Κυψέλης Α.Θρασυβούλου και Χ. Τανανάκη, Εργαστήριο Μελισσοκομίας ΑΠΘ 11.15 – 11.30 Ελληνική Βασιλοτροφία. Προβλήματα &Προοπτικές Σ. Στεργάτος. Μελισσοκόμος - Βασιλοτρόφος 11.30 – 11.45 Δυνατότητες Επιχορήγησης Επενδύσεων στον Μελισσοκομικό Τομέα Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ 11.45 – 12.00 Marketing Μελιού & Μελισσοκομικών Προϊόντων Θ. Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, εκπαιδευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΕ 12.00 – 12.15 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Χώρο του Μελιού Δ. Μιχαηλίδης, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος 12.15 – 12.30 Η Κοινωνία της Μέλισσας και ο Μελισσοκόμος Σ. Παναγιωτάκης, Μελισσοκόμος – Γεωπόνος 12.30 – 12.45 Εξαγωγές Μελιού και Μελισσοκομικών Προϊόντων Τ. Σκοτίδη, Πρόεδρος & Γενική Διευθύντρια Simply Export Συμμετοχές για την μετακίνηση των συμμετεχόντων για την παρακολούθηση του επιστημονικού συνεδρίου, την Δευτέρα 24/11 και Παρασκευή 28/11,ως επίσης και για την χοροεσπερίδα του Δεκεμβρίου, πριν την έναρξη του μαθήματος , στον Πρόεδρο του συλλόγου κ.ΑΚΡΙΒΟ Προκόπη τηλ.6999936775 και 6999244444