Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ρεκόρ Γκίνες σε Έλληνα μελισσοκόμο για την κηρήθρα που έχτισαν οι μέλισσες του!


Βασίλη καλησπέρα,
Ονομάζομαι Βουτσάς Θεοφάνης και θα ήθελα να αποκαταστήσω μια "αδικία" που δημοσιεύθηκε στον MELISSOCOSMO.
Στις 21 Ιουλίου 2014 αναρτήθηκε ένα άρθρο με video, ονόματι "Η μεγαλύτερη κηρήθρα του κόσμου video". Εκεί γράφει ότι : "Ως εκ τούτου το βιβλίο Γκίνες αρνήθηκε να καταγράψει το ρεκόρ. Τον ενημέρωσαν μάλιστα ότι ουδέποτε στο παρελθόν κατέγραψαν ρεκόρ που σχετίζονταν με κηρήθρα ή κηρήθρες" και συνεχίζει το άρθρο λέγοντας "Το πιθανότερο είναι ή το μελισσοκομικό περιοδικό να δημοσίευσε λάθος πληροφορία ή ο συνάδελφος από το Κιάτο από λάθος του μίλησε για ρεκόρ Γκίνες".
Τότε είχα σχολιάσει ότι το ρεκόρ Γκίνες υπάρχει και το έχω δει με τα μάτια μου.
Σήμερα επανέρχομαι για την αποκατάσταση της αλήθειας και την απόδειξη των λεγομένων μου, στέλνοντάς φωτογραφίες με τα ρεκόρ Γκίνες που δόθηκαν στις 02 Νοεμβρίου 2003 (10Kg και 8gr) και 30 Αυγούστου 2007 (10,4 kg), στον κ. Αργύρη Κόσκο από το Κιάτο Κορινθίας, καθώς και φωτογραφία του ιδίου με τη βραβευμένη κηρήθρα.
Άρα λοιπόν το ρεκόρ υπάρχει..... απλά είναι για κανονικού μεγέθους κηρήθρα.


Η καταγραφή του Γκίνες είναι με τίτλο (the largest honeycomb in the world). Βέβαια όπως φαίνεται και στην φωτογραφία πρόκειται για κανονικού μεγέθους τελάρο και όχι ειδική κατασκευή.
Στην κηρήθρα αυτή, επειδή την έχω δει και “ζωντανή”, οι μέλισσες έχουν χτίσει πολλά πατώματα κελιών με αποτέλεσμα να γίνει τόσο “χοντρή” και βαριά.
Επίσης όπως μου ανέφερε ο ίδιος δεν έχει βάλει καθόλου φύλλο κηρήθρας, είναι από την αρχή κατασκευή της μέλισσας.
Την παρέμβαση αυτή την κάνω σαν τιμή στον δάσκαλό μου Αργύρη Κόσκο, τον “πατέρα” της 8άρας κυψέλης, έναν άνθρωπο που όπως έγραψα έχει βοηθήσει πολύ τη μελισσοκομία αφού ήταν αυτός που εφηύρε το καπνιστήρι εξάχνωσης του φαρμάκου για την καταπολέμηση της βαρρόας όταν είχε πρωτοεμφανιστεί στην Ελλάδα (είναι το 1 από τα 3 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχει). Επίσης είναι ο άνθρωπος που έχει φτιάξει το μοναδικό μελισσοκομικό πάρκο στον κόσμο, στη Σιγιρίτσα Ξυλοκάστρου.


Σε ευχαριστώ και εύχομαι τα καλύτερα σε εσένα , την οικογένειά σου και το blog σου. Να είσαι δυνατός για να μας βοηθάς και να μας διδάσκεις.
Φάνης Βουτσάς


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω που ήρθε στον MELISSOCOSMO ένα τόσο σημαντικό γεγονός.
Το Blog δίνει βήμα σε όλους, ενθαρρύνει την ευγενή άμιλλα και χαίρεται όταν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός.

Το θέμα με το ρεκόρ αυτό είναι ακριβώς όπως το περιγράφεις Φάνη.
Το λάθος δεν γνωρίζω που μπορεί να έγινε, από την πλευρά του βιβλίου Γκίνες και της ενημέρωσης που έκανε για το θέμα ή αν ο συνάδελφος κατάλαβε λάθος.
Ωστόσο όλο αυτό το θέμα έγινε αιτία να υπάρξει προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ και έχει και αυτό την αξία του.

Σήμερα εγώ πάντως χαίρομαι που βλέπω αυτή την ανάρτηση με ένα ρεκόρ ενός Έλληνα μελισσοκόμου.
Θα ήθελα επίσης υλικό από το πάρκο στην Σιγιρίτσα του Αργύρη Κόσκου, έτσι ώστε να γίνονται γνωστά όλα τα θετικά στοιχειά του κλάδου.








MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών