Μερικές φορές οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την σωστή ανάπτυξη των μελισσιών μας.
Ο Μελισσοκόμος βλέπει με αγωνία τα Μελίσσια του να μην είναι στους σωστούς πληθυσμούς και η εποχή της μεγάλης ανθοφορίας να ζυγώνει γρήγορα.
Τότε προσπαθεί να σώσει την κατάσταση διεγείροντας τα μελισσακια του προκειμένου να αναπτυχθούν όσο περισσότερο γίνεται.
Επειδή αυτές οι περιπτώσεις γίνονται όλο και πιο συχνές ο MELISSOCOSMOS θα σας δώσει μια εξαιρετική συνταγή διεγέρσεως της βασίλισσας, που υπόσχεται την εκτόξευση της γέννας.
Θα την χαρακτήριζα ως το απόλυτο μελισσοκομικό μυστικό ανάπτυξης...
Δωρεάν το πήρα, και δωρεάν θα σας το δώσω...
Προβλέπω πάλι σε site και περιοδικά να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους αλλά ποιος νοιάζεται...
Με συνταγή 73χρονου μελισσοκόμου για τους αναγνώστες του MELISSOCOSMOU...
Έρχεται σύντομα!!!
19 σχόλια:
αιντε να ιδούμε τι θα δούμε αν και ολα τα συγχρονα βιβλια γραφουν να μη βραζουμε και να μη βαζουμε λεμονι στο σοροπι! ο 73χρονος καλά έκαμε για τις γνώσεις που είχανε τότε να το κάμει ετσι, Ομως η μελισσοκομια εξελίσετε χάρη στην ερευνα των ειδικών σε συνεργασία πάντα με τους ίδιους τους μελισσοκομους, οπότε Βασίλη άσε την συνταγη αυτή στο συρταρι ή γραψε τιτλο ¨πως εφτιαγναν το σορόπι πριν 20 χρόνια¨, Ακου αυτά που λένε και οι ερευνητές! για δε ρωτάς και κανα από το πανεπιστήμιο να δείς τι θα σου πεί! Εκτός και ανε θες μια μελισσοκομια Νεκρή εν ετη 2013 να ακουλαθαμε συνταγες του 80.
Τέσπα καλύτερα τη συνταγη να την βάλεις εκτός απο το μπλόκ στο γιουτουκ και να εξηγήσεις βήμα βήμα την διαδικασία και γιατι
Ανωνυμε φτιαξε ενα δικο σου blog και να ρωτας το Πανεπιστημιο.
Εγω εφτιαξα Blog και το λειτουργω ετσι.
Δεν φανταζομαι να θες να σου χαρισω την επιμελεια των θεματων.
δε φτιανω κανενα μπλοκ την αποψη μου λεω αλλα αμα το πας ετσι γιατι κ εσυ δεν πας να διδαξεις μελισσοκομία σε κανα πανεπιστημιο, αφου οι γνωσεις σου οπως λες ειναι ανωτερες των ειδικών
Βασίλη περιμένουμε την ανάρτηση!
Ανώνυμε ο Βασίλης έχει κάνει όλους τους επιστημονες της μελισσοκομιας στην ελλαδα να σκισουν τα χαρτια τους
το ειπα χθες στις κυριες μου το περιμενουν με ανυπομονησια
Πάλι τις βλακείες άρχισες Βασίλη. Δηθεν μας κρατας σε αγωνία και ανυπομονυσία. Οπως τοτε που ελεγες πως καθαρίζουν οι παλιες κερήθρες και γινονται παλι ασπρες και δεν το εγραψες ποτε.
Εισαι αναξιοπιστος. Αν εχεις να πεις κατι πες το και ασε τα κολπα. Οσο για τον προηγουμενο "ανωνυμο"
τι να τους κανει ρε συναδελφε ο βασιλης τους επιστημονες? ο βασιλης ειναι απο μονος του. Νομιζει οτι τα ξερει καλυτερα απο το πανεπστημιο. Στοχος του ειπαμε: ειναι να μεταλαμπαδευσει λεει τη γνώση.
βασιλη καημενεεεεεε σκεφτηκες ποτε οτι ο προηγουμενος ανωνυμος μπορει να εχει δικο του βλογκ οπως λες και αν πηγαινει καλυτερα απο το δικο σου? να μην τον βριζουν απο κάτω? να μην του κανουν αρνητικα σχολια?
καημενεεεεεεεεεεεεεεεε
Βασιλη καλημερα θα ηθελα αν μου επιτρεπεις φυσικα να πω και εγω μια συνταγη την οποια μου την εμαθε ενας πολυ καλος μου φιλος ο γιαννης ο περδικαρης απο την τζια με καταπληκτικα αποτελεσματα τοσο σε διεγερση οσο και κατα της νοζεμιασης σε ενα ποσοστο.Βαζουμε σε μια κατσαρολα ιση ποσοτητα ΤΣΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΤΙΛΙΟ ΧΑΜΟΜΙΛΗ προσθετουμε το νερο και βραζουμε.Μολις παρει μια βραση 7με10 λεπτα κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια σουρονουμε τα φυλλα και προσθετουμε την ζαχαρη η δοση φυσικα ειναι 2 νερο προς 1 ζαχαρη ανκατευουμε μεχρι να διαληθη η ζαχαρη και το σερβιρουμε χλιαρο.Τα αποτελεσματα ειναι φοβερα χωρις πλακα οι μελισσες μολις μυρισουν το ζουμι τρανταζεται η κυψελη.Υστερα απο μερικες μερες εφαρμογης βλεπουμε και καθαριζει και η σανιδα πτησης απο ακαθαρσιες σε οποια μελισσια εχουν προβλημα.Εγω χρησιμοποιω αυτη τη συνταγη 7 χρονια τωρα και ειμαι απολυτα ικανοπιοιμενος και απο πληθυσμο και απο υγεια τον μελισσιων.Ειδικα αν τα ταισεις και στο τελος του σεπτεμβρι τιγκαρουν γονο ατελειωτο και ξεχειμονιαζουν πολυ ανετα. Φυσικα και με τη βοηθεια της βανιλιας για το χειμωνα.Η συνταγη αυτη ειναι για αυξηση γονου αλλα με μια αλλαγη στη δοσολογια γινεται και για ταισμα.Ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα.
εσυ, Βασίλη πεστα και οποιος θελει τα διαβαζει...
Δεν πάτε σε κανένα Block να κλεφτείτε και να πείτε τα δικά σας..Ο άνθρωπος κάνει ότι μπορεί για όλους μας και το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να κατηγορείτε και να τα βγάζετε άχρηστα και λάθος !!!!! Αν δεν σας κάνει κάτι απλά μην το ακολουθείτε (( ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΙ )).....
Μπράβο ρε Βασίλη συνέχισε έτσι και άσε να λένε,εγώ θέλω να κάνω λάθει πλάι σου..
Ανωνυμε σου αρεσε παντα να βαζεις λογια στο στομα μου που δεν εχω πει ε;
Ποτε ειπα εγω οτι εχω ανωτερες γνωσεις εστω κι απο τον τελευταιο μελισσοκομο;
ΠΟΤΕ.
Οχι δεν εχω σκεφτει οτι μπορει να εχει Blog που να πηγαινει καλυτερα για τον απλουστατο λογο οτι το μεγαλυτερο blog ειναι ο MELISSOCOSMOS, γι αυτο βριζετε επειδη σας εκατσε στο λαιμο.
Μονο που ακομα δεν ειδατε τιποτα
Καλησπέρα
Μήπως μπορείς να μας πεις και τις αναλογίες;
Ευχαριστω
Ανδρέας Κουδούνας - Λευκάδα
Αντρεα θα γινει αναρτηση αυριο μεθαυριο.
Ε οχι και εδω πέρα οι νοσηρες καταστάσεις που υπάρχουν στα φορουμ.Αυτο εδω είναι ενα blog που μοιραζεται πέρα απο τις γνωσεις για τις μελισσες και την αγάπη για αυτές. Ο πρώτος ανώνυμος με την νοσηρή του συμπεριφορά χάνει κάθε δίκιο που μπορεί να είχε.
ρε εσυ ανωνυμε. 1. αν φορας παντελονια και ΟΧΙ για το κρυο πες μας το ονομα σου, 2. ΤΙ ΘΕΛΕΙς και μας σπας τααααα ? 3. τα κουβαδακια σου και σε αλοι παραλια. καπελο μας να κανουμε οτι λαθος θελουμε ΞΕΡΟΛΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΛΑ. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ . βαγγελης.
Basili to exete dimosieusei to ar8ro gia tin diegersi tis basilisas ? an nai stile mou to link se parakalo ga na to diabasw , euxaristw !
BASILI MPOREIS NA MOY STILEIS TO LINK ME TIN DIEGERSEI TIS BASILISAS /
Εδω φιλε μου
http://www.melissocosmos.com/2013/04/blog-post_2962.html
Καλησπερα βασιλη.ειμαι νεος μελισσοκομος και το διαβασα σημερα.εχω μια ερωτηση.αυτη τι συνταγη μπορουμε να την εφαρμοσουμε σε οποιοδήποτε εποχη? Δηλαδη τωρα τον αυγουστο μπορούμε? Σε παραφιαδες αναφέρομαι. Ευχαριστώ πολύ
Καλησπερα βασιλη.ειμαι νεος μελισσοκομος και το διαβασα σημερα.εχω μια ερωτηση.αυτη τι συνταγη μπορουμε να την εφαρμοσουμε σε οποιοδήποτε εποχη? Δηλαδη τωρα τον αυγουστο μπορούμε? Σε παραφιαδες αναφέρομαι. Ευχαριστώ πολύ, ΑΚΗΣ ΚΑΒΑΛΑ
Δημοσίευση σχολίου