Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Έκκληση για βοήθεια σε συνάδελφο


Πρόκειται για έναν 36χρονο μελισσοκόμο από την περιοχή του Μεσολογγίου.
Σε ηλικία 25 ετών είχε την ατυχία να χτυπηθεί από μια δύσκολη ασθένεια, την Πνευμονική Υπέρταση.
Μια ασθένεια σπάνια που προσβάλει συνήθως περίπου 5 με 10 άτομα σε κάθε εκατομμύριο πληθυσμού.
Η αρρώστια αυτή έχει την ιδιότητα να στενεύει τα αγγεία των πνευμόνων με αποτέλεσμα όλο και ποιο δύσκολα να περνάει το αίμα στους πνεύμονες, έτσι σταδιακά οι πνεύμονες δεν αιματώνονται σωστά ενώ και η καρδιά στο τέλος κουράζεται λόγο του ότι δυσκολεύεται πολύ να στέλνει το αίμα σε στενά αγγεία.
Έτσι κάποια στιγμή έρχονται τα πράγματα σε οριακό σημείο και η μόνη λύση είναι η μεταμόσχευση πνευμόνων και καρδιάς, λύση όμως που έχει περίπου 50% πιθανότητες επιτυχίας.

Στην χώρα μας μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχε σχεδόν άγνοια για την ασθένεια και δεν υπήρχαν πολλοί ιατροί να γνωρίζουν για να διαγνώσουν το πρόβλημα.
Ευτυχώς για τον Στέλιο μετά από λίγες περιπέτειες έπεσε σε κάποιους καλούς Ιατρούς και διαγνώστηκε έγκαιρα, και στην συνέχεια ένας ιατρός καθηγητής πανεπιστήμιου γνωμάτευσε θετικά και ο Στέλιος πήγε στην Αμερική σε ειδικό κέντρο στο Σικάγο όπου εκεί του χορήγησαν νέα φάρμακα για την ασθένεια, κι έτσι ενώ στην αρχή οι γιατροί έδιναν μόνο μερικά χρόνια περιθώριο ο φίλος μας έφτασε κιόλας τα 10 χρόνια από όταν εκδηλώθηκε η ασθένεια με σχετικά  καλό επίπεδο ζωής.

Τώρα όμως τα πράγματα μάλλον είναι σε οριακό σημείο ξανά και η κατάσταση επιδεινώθηκε πολύ.


Οι γιατροί στην Ελλάδα διχάζονται, ορισμένοι προτείνουν στον Στέλιο άμεσα να προχωρήσει σε μεταμόσχευση, ενώ άλλοι του προτείνουν να ταξιδέψει ξανά για την Αμερική γιατί όπως λένε ένα νέο φάρμακο που βγήκε μπορεί να του δώσει ακόμα 10 χρόνια.

Δυστυχώς όμως ο καθηγητής που γνωμάτευσε τις 3 προηγούμενες φορές και πήγε ο Στέλιος στην Αμερική πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί.
Η απόφαση για μεταμόσχευση όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολη γιατί υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να μην πετύχει.
Ο ίδιος αποφάσισε προ ημερών να πουλήσει τα μελισσάκια του προκειμένου να ταξιδέψει για την Αμερική.
Μετά την προχτεσινή έκκληση πολλοί συνάδελφοι μελισσοκόμοι προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν από το υστέρημα τους προκειμένου να βοηθήσουν τον Στέλιο να ταξιδέψει στην Αμερική.

Σήμερα ο Στέλιος ευχαριστεί τους συναδέλφους για την πρόθεση τους, τους λέει να περιμένουν ακόμα, ώσπου να οριστικοποιηθεί αν θα γίνει από τώρα μεταμόσχευση, χρήματα θα χρειαστούν όταν είναι να γίνει μεταμόσχευση κι όχι ακόμα.

Αυτό που χρειάζεται αυτή την στιγμή είναι να βρεθεί ένας ιατρός καθηγητής Πανεπιστημίου ώστε να γνωμοδοτήσει για να μπορέσει ο Στέλιος να ταξιδέψει ξανά στην Αμερική ελπίζοντας στο νέο φάρμακο, γιατί όπως γράψαμε και πριν ο προηγούμενος καθηγητής που γνωμοδότησε τις 3 προηγούμενες φορές βγήκε σε σύνταξη.

Έτσι η έκκληση γίνεται για κάποιον καθηγητή πανεπιστημίου η Διευθυντή μεγάλου νοσοκομείου να βοηθήσει τον Στέλιο με μια γνωμάτευση για να πάει ξανά στο Σικάγο.


Το τηλ του φίλου και συνάδελφου μελισσοκόμου είναι 6977903078