Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ιδιότητες του μελιού



Ακολουθούν οι 10 θαυμαστές ιδιότητες του μελιού, που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Είναι εκπληκτικό τι είδους οφέλη για την υγεία μπορούν να βρεθούν σε τρόφιμα που μας δόθηκαν από τη μητέρα φύση.
Απλά προσθέτοντας φυσικές τροφές όπως το μέλι, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη από την διατροφή σας, αυτό θα δείτε ότι  θα κάνει το σώμα σας να αισθανθεί φρέσκο και ανανεωμένο..

1. Το μέλι είναι η μόνη μη τεχνητή γλυκαντική ουσία η οποία, επίσης, θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
2. Το επίπεδο pH του μελιού είναι γύρω στο 3-4 και αποτελείται από περίπου 18% νερό. Εξαιτίας αυτού το μέλι είναι μια πολύ σταθερή ουσία και μπορεί να διαρκέσει εκατοντάδες χρόνια, χωρίς να χαλάσει η να χάσεις θαυμαστές του ιδιότητες αν είναι σωστά αποθηκευμένο.
3. Το μέλι μπορεί να μειώσει τα αποθέματα λίπους που έχουμε στο καρδιαγγειακό μας σύστημα.

4.
Το μέλι δεν υφίσταται ζύμωση στο στομάχι μας, εξαιτίας αυτού, δεν υπόκειται κίνδυνο από βακτηριακές λοίμωξης αν καταναλώνουμε μέλι.

5. Το μέλι είναι η πιο απλή  μοριακή μορφή ζάχαρης και δεν μπορεί να αναλυθεί περαιτέρω. Αυτό του επιτρέπει να ταξιδέψει κατευθείαν από το λεπτό έντερο στην κυκλοφορία του αίματος, ενώ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα για το πεπτικό σύστημα.

6. Το μέλι είναι κορυφαία επιλογή ως βοήθημα για την καλύτερη καύση του σωματικού λίπους κατά την διάρκεια του ύπνου, δεδομένου ότι έχει ίσο πηλίκο φρουκτόζη προς  γλυκόζη

7. Το μέλι είναι η καλύτερη φυσική ουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία εγκαυμάτων. Το μέλι μπορεί να καταπραΰνει αποτελεσματικά τον πόνο, ενώ επουλώνει γρήγορα μια πληγή χωρίς ουλές.
8. Βιταμίνες, καθώς και αντιοξειδωτικά βρίσκονται στο μέλι. Μία ειδική αντιοξειδωτική ουσία  γνωστή ως «pinocembrin» βρίσκεται μόνο στο μέλι.
9. Το μέλι είναι γνωστό ότι είναι μια πολύ αποτελεσματική και ασφαλής λύση για το βήχα του παιδιού, ακόμα περισσότερο κι από τα φάρμακα.
10. Ορισμένες πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι αθλητές που κατανάλωναν μέλι πριν και μετά από την σωματική δραστηριότητα τους έχουν καλύτερες επιδόσεις  από εκείνους τους αθλητές που δεν καταναλώνουν  καθόλου μέλι.

Λάβετε λοιπόν υπόψη σας όλες αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού, και  ελπίζουμε να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα οφέλη για την υγεία σας.
Το άρθρο αυτό είναι μεταφρασμένο και αναδημοσιεύεται από το Site