Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ: Λελέκια ξεχειμωνιάζουν στο Αγρίνιο αντί της Νότιας Αφρικής
Στο βίντεο βλέπουμε Λευκοπελαργούς κοινός Λελέκια 22/12/22 να ξεχειμωνιάζουν στον κάμπο του Αγρινίου αντί στην Νότιο Αφρική όπως θα ήταν το φυσιολογικό.
Τα πτηνά αυτά θα έπρεπε να βρίσκονται στην Νότια Αφρική από τις αρχές Φθινοπώρου.
Τα τελευταία χρόνια όμως ξεχειμωνιάζουν στην περιοχή αρκετά από αυτά τα πουλιά καθώς οι θερμοκρασίες είναι τέτοιες που μπορούν πλέον να βρίσκουν τροφή όλο τον χρόνο.
Βρισκόμαστε κοντά στα Χριστούγεννα και ακόμα στην περιοχή υπάρχουν φίδια, ποντίκια και βατράχια που δεν έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη. όλα αυτά είναι τροφή για τα Λελέκια όπου αφού τα βρίσκουν εδώ έχουν πάψει να μεταναστεύουν.
Αυτό είναι ένα αδιάσειστο στοιχείο της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με το wikipedia δείτε πως μεταναστεύει κανονικά ο λευκοπελαργός.
Γεωγραφική κατανομή του είδους Ciconia ciconia Λευκοπελαργού.
Πράσινο = καλοκαιρινός αναπαραγόμενος επισκέπτης
Μπλε = περιοχές διαχείμασης
Κόκκινο = μεταναστευτικές οδοί
Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν όμως και πλέον έχουμε Λευκοπελαργούς να ξεχειμωνιάζουν στην Ελλάδα όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.
Είναι τρομακτική η ταχύτητα της κλιματικής αλλαγής, αφού μέσα σε μόλις 20 χρόνια βλέπουμε με τα μάτια μας αλλαγές στην φύση που δεν είχαν γίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Το ίδιο βίαια βιώνει την κλιματική αλλαγή και η μελισσοκομία, όπου έχουμε παραδοσιακές ποικιλίες μελιού να εκλείπουν η να βγαίνουν δύσκολα, και άλλες νέες να κάνουν την εμφάνιση τους όλο και ποιο συχνά.
Επίσης και η συμπεριφορά των μελισσών έχει αλλάξει αφού τον χειμώνα πλέον παραμένουν δραστήριες πράγμα που την άνοιξη μειώνει πολύ την ανάπτυξη τους.
Δείτε το βίντεο.
ΠΗΓΗ