Ιρανικό πανεπιστήμιο ισχυρίζεται ότι το μηλόξυδο καταπολεμά την Νοζεμίαση το ίδιο καλά με την φουμαγγιλίνη
Σας έχω πει πολλές φορές ότι δεν ησυχάζω και ψάχνω ασταμάτητα για μελισσοκομικές ειδήσεις στα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.
Κάθε τι που βρίσκω ενδιαφέρον το ξεσκονίζω κυριολεκτικά, αυτό το πράγμα είναι πολύ χρονοβόρο μα πολλές φορές αξίζει τον κόπο.
Αυτή την φορά βρήκα ότι το Πανεπιστήμιο Azad του Βορείου Κορασάν στο Ιράν υποστηρίζει ότι το μηλόξυδο αν δοθεί σε συγκεκριμένη δοσολογία στις μέλισσες και προλαμβάνει και θεραπεύει την Νόσο των μελισσών.
Ας δούμε συγκεκριμένα...
Προσπαθώ να κάνω μετάφραση μα ζητάω την κατανόηση σας για τυχόν λάθη.
Δείτε λοιπόν.
Χρήση ξιδιού μήλου για τη θεραπεία της λοίμωξης από Nosema ceranae στην μέλισσα.
Τα τελευταία τέσσερα έως πέντε χρόνια, δουλεύω μόνο για την ασφάλεια των μελισσών από ασθένειες. Ο σκοπός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των παθογόνων παραγόντων. Έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Δεδομένου ότι ασχολούμαι με τις ασθένειες των μελισσών, βλέπω ότι αυτό ήταν το ζητούμενο για εμάς.
Τα αντιβιοτικά χρησιμοποιήθηκαν για πολλά χρόνια και πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουν.
- Εννοείτε fumageline, αυτό το φάρμακο δεν είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά. Γιατί έχει σταματήσει η παραγωγή του στη χώρα;
- Ναι, αυτό το φάρμακο απαγορεύεται στην Ευρώπη γιατί είναι ύποπτο για καρκινογενέσεις.
Το αντικαταστήσαμε στο Ιράν με μηλόξυδο επειδή αυτό ανταποκρίθηκε πλήρως στο Nozma.
- Πόσο μηλόξυδο πρέπει να χρησιμοποιώ;
- Συνήθως 35 μηλόξυδο και 65 σιρόπι 1/1 ή 40 μηλόξυδο και 60 σιρόπι 1 προς 1 αναλογία ζάχαρη με νερό, και από αυτό το μείγμα να δοθεί ένα φλιτζάνι σε κάθε αποικία.
- Είναι όμως το ίδιο αποτελεσματικό με την φουμαγελίνη?
- Ναι.
Στο μηλόξυδο βρίσκουμε ουσίες, υπάρχουν οξεικό οξύ, μηλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, θείο, φώσφορο, ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, φθορίου και βιταμίνες καθώς και η Α, Β (Β1, Β2, Β6), C. Το ξίδι μηλίτης μήλου περιέχει άλλα συστατικά όπως αντιοξειδωτικά και συντηρητικά και αντιμυκητιασικό (λόγω της παρουσίας ταννικού οξέος και προπιονικού οξέος). Το pH του ξιδιού μήλου είναι μεταξύ τεσσάρων μερών, το οποίο είναι σχετικά ισχυρό οξύ.
Σημαντικό: Στο εργοστασιακό μηλόξυδο οι φαρμακευτικές ιδιότητες δεν είναι ίδιες καθώς αυτό κατασκευάζεται και από άλλα υλικά και η ποσότητα του οξέος είναι διαφορετική και οι συγκεντρώσεις στις παραπάνω ουσίες είναι διαφορετικές και δεν λειτουργούν καλά στη θεραπεία των μελισσών.
Όσα σας είπα ποιο πάνω για τις ευεργετικές του ιδιότητες αφορούν μόνο το φυσικό μηλόξυδο και όχι το εργοστασιακό.
Φίλοι μου αυτά βρήκα από το Ιράν σχετικά με τις προσπάθειες θεραπείας της Nosema ceranae.
Θεωρώ ότι έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Δίνει απάντηση νομίζω και στο ερώτημα για ποιο λόγο καταργήθηκε το Φουμιντίλ, αφού λέει ότι καταργήθηκε επειδή είναι ύποπτο για καρκινογενέσεις.
Αν θυμάμαι καλά σε ένα παλαιότερο άρθρο μου, έδινα συνταγή για το πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας μηλόξυδο.
Η δοσολογία για τα μελίσσια είναι 35% μηλόξυδο και 65% σιρόπι αναλογίας 1 μέρος ζάχαρη προς 1 μέρος νερό, και από αυτό το μείγμα δίνουμε μια κούπα σε κάθε αποικία, σε κάθε μελίσσι.
Βασικά μας δίνει ως δόση το ένα φλιτζάνι.
Στο Ιράν όμως σε φλιτζάνες πίνουν τσάι, οπότε περίπου 150 ως 200ml μείγμα εννοεί σε κάθε αποικία.
Αυτό το πράγμα καλό θα ήταν να το δώσουμε ΜΟΝΟ σε ένα μελίσσι, να δούμε πως θα συμπεριφερθεί, ή και να στείλουμε δείγμα μελισσών πριν και μετά την χρήση μηλόξυδου για να δούμε πόσα σπόρια της ασθένειας υπήρχαν πριν και πόσα υπήρχαν μετά.
Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολο πράγμα να κάνεις μετάφραση από τα Αραβικά στα Ελληνικά, πόσο δε μάλλον όταν στα κείμενα χρησιμοποιούνται και επιστημονικοί όροι.
Ως εκ τούτου δεν είναι εύκολο σε εμένα να δημοσιεύσω έρευνες από Αραβικά Πανεπιστήμια.
Θεωρώ όμως ότι οι δικοί μας πρέπει να τσεκάρουν αυτή την συνταγή.
Θα είμαι και λίγο σκληρός, και θα τους πω ότι αφού το τσεκάρετε να πείτε αμέσως τα αποτελέσματα στον κόσμο, και μην αρχίσετε τις γυροβολιες και τα παιχνιδάκια με τις εταιρείες για να κυκλοφορήσετε ένα προϊόν για κονόμα στην αγορά.
Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο γιατί καταστρέφονται μελισσοκομεία και περιουσίες από αυτή την νόσο που κακώς ονομάσατε Νοζεμίαση...
Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...