Σελίδες

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Εμφιάλωση μελιού από τον Γάλλο μελισσοκόμο Έρικ Λαβιζόν


Ο Έρικ είναι Γάλλος μελισσοκόμος φιλέλληνας μιλάει άπταιστα τα Ελληνικά και επισκέπτεται την Ελλάδα πολύ τακτικά με την γυναίκα του την Άννα.
Επινόησε ένα σύστημα που βιδώνει τα καπάκια του μελιού.
Ο Έρικ ξέρει ότι αν κάποιος έχει να εμφιαλώσει πολλά βαζάκια μέλι συχνά πονάνε τα χέρια του ή παθαίνει και τενοντίτιδες όταν σφίγγει τα καπάκια.
Γι αυτό έφτιαξε ένα απλό εργαλείο που κάνει την δουλειά παιχνιδάκι.
Την κατασκευή του και την ιδέα του θέλησε να την μοιραστεί με τους Έλληνες μελισσοκόμους γι αυτό μας έστειλε φωτογραφίες και βίντεο.
Ο ίδιος μας λέει.

Αυτό το σύστημα  το χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Όταν το σκέφτηκα είχαμε και οι δύο προβλήματα με τα χέρια μας κλείνοντας τα βαζάκια, ιδιαίτερα τα μεγάλα που απαιτούν μεγαλύτερη δύναμη. Από τότε τέλος οι τενοντίτιδες!
Δεν είναι διαφήμιση, δεν πουλάω τίποτα, δεν είμαι έμπορος.

Ελπίζω αυτό το μηχάνημα ότι μπορεί να βοηθήσει πολλούς.

Δείτε λοιπόν.
Χρησιμοποιεί ένα Δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας, στην άκρη του οποίου έχει προσαρμόσει ένα πώμα.


Τοποθετούμε το βάζο του μελιού σε στέρεα βάση.


Το δραπανοκατσάβιδο έχει τοποθετηθεί και αυτό σε βάση έτσι ώστε να ανεβοκατεβαίνει.


Ένας μοχλός χρησιμεύει ως οδηγός.


Με το δεξί χέρι κατεβάζουμε τον μοχλό, ενώ με το αριστερό πατάμε ελαφρώς την σκανδάλη από το δραπανοκατσάβιδο.


Η βάση


Το πώμα.


Και εδώ.

Βάζουμε το γυαλάκι με το μέλι, πατάμε ελαφρώς την σκανδάλη, και το βαζάκι βιδώνει.

Δείτε στο βίντεο πόσο γρήγορα γίνεται.

  Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...