Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Η βιολογία του ακάρεος Varroa video

Ένα εξαιρετικό βίντεο που μας δείχνει σε μεγένθυση την βιολογία της βαρρόα, προκειμένου να γνωρίσουμε τον μεγάλο εχθρό όσο καλύτερα γίνεται.
Ποιο κάτω από το βίντεο έχω φροντίσει να διαβάσετε την μετάφραση από όσα θα δείτε.






00:00
Το Varroa Mite - Βιολογία
00:03
Το βίντεο θα σας δείξει τη ζωή του varroa.
00:08
Το ακάρι varroa σε αυτή την εικόνα βρίσκεται στη φάση της ηρεμίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ζουν στις εργάτριες μέλισσες.
00:28
Τα ακάρεα αναζητούν εργάτριες μέλισσες είτε επειδή δεν υπάρχει κηφήνας είτε επειδή αναζητούν ένα νέο κύτταρο γόνου και η εργάτρια μέλισσα τους εξυπηρετεί ως μέσο μεταφοράς.
00:46
Ένα ακάρι Varroa περιμένει μια εργάτρια μέλισσα. Τεντώνει το πρώτο ζευγάρι των ποδιών στον αέρα και μετακινεί προς τα εμπρός για να εντοπίσει μια εργάτρια μέλισσα. Στο πρώτο ζεύγος των ποδιών υπάρχουν πολλά αισθητήρια κύτταρα και αισθητήρια όργανα.
01:04
Μια εργάτρια μέλισσα προσεγγίζει το ακάρι. Το ακάρι varroa ανεβαίνει γρήγορα στο πίσω πόδι της μέλισσας.
01:13
Το ακάρι Varrao αναρριχείται πρώτα στην πλάτη της μέλισσας. Προσκολλάται με τα πόδια της στα μαλλιά πάνω στον θώρακα της μέλισσας.
01:22
Στον θώρακα, το ακάρεα κινδυνεύει να ανακαλυφθεί. Επομένως ψάχνει για μια κρυψώνα στην κάτω πλευρά της μέλισσας. Τα περισσότερα ακάρεα γλιστρούν ανάμεσα στους κοιλιακούς δακτυλίους μιας μέλισσας. Εδώ είναι ασφαλείς. Τα περισσότερα από αυτά δεν αναγνωρίζονται εδώ. Οι μέλισσες δεν μπορούν να αφαιρέσουν τα ακάρεα με το βούρτσισμα.
01:48
Το ακάρι varroa φεύγει από την εργάτρια μέλισσα, όταν έχει φτάσει κοντά σε κατάλληλα κελιά γόνου.
02:01
Κατά προτίμηση το θηλυκό ακάρι ψάχνει για κελιά κηφηνών. Τα κελιά του γόνου πρέπει να είναι ακριβώς πριν από την σφράγιση. Το άκαρι μυρίζει, αν η προνύμφη είναι στην κατάλληλη κατάσταση.
02:36
Το ακάρι προσπαθεί τώρα να φτάσει στην ασφάλεια του πυθμένα του κελιού όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμπιεστεί δίπλα ​​από την προνύμφη στο κάτω μέρος του κελύφους. Αυτός είναι συνήθως ένας παρατεταμένος αγώνας.
03:18
Στον πυθμένα του κελύφους, το ακάρι κρύβεται στα απομεινάρια του χυλού τροφής της προνύμφης. Εδώ είναι ασφαλές από τις μέλισσες παραμάνες και από τις κινήσεις της προνύμφης.
03:34
Εάν το κελί του κυττάρου έχει καλύφθει και ο χυλός τροφοδοσίας έχει καταναλωθεί, το άκαρι σκαρφαλώνει πάνω στην προνύμφη. Ψάχνει για μια κατάλληλη θέση για τη διάτρηση της προνύμφης.
03:56
Το ακάρι πρέπει να τροφοδοτείται με αιμολύμη από την προνύμφη για να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη και η ωρίμανση των αυγών του.
04:04
Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε την κοιλιά μιας προνύμφης μέλισσας. Εδώ είναι η τρύπα σίτισης από ένα varroa. Βλέπετε σημεία αιμολύμπου, τα οποία διαρρέουν από τις πληγές του δαγκώματος. Τα γαλακτώδη, καθαρά λευκά σημεία είναι κόπρανα του ακάρεως varroa.
04:24
Το ακάρι έχει λάβει αρκετά τρόφιμα, έτσι ξεκίνησε την ανάπτυξη και την ωρίμανση των πρώτων αυγών. Αυτό μπορεί σαφώς να αναγνωριστεί από το πρήξιμο του ακάρεως. Οι πλάκες στην κάτω πλευρά του ακάρεως ανοίγουν καθώς φουσκώνει η κοιλιά του. Η διατομή της μεμβράνης πρέπει να είναι ισχυρά τεντωμένη. Το θηλυκό είναι έτοιμο για την τοποθέτηση του πρώτου αυγού.
04:51
Αυτή η κυψέλη μολύνθηκε από δύο ακάρεα Varroa. Στο βάθος υπάρχουν και τα πρώτα δύο αυγά στον τοίχο. Περισσότερα αυγά θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.
05:25
Ένα αυγό του varroa βρίσκεται στην κορυφή του κελύφους. Πιθανότατα πρόκειται για το πρώτο αυγό, το οποίο απέθεσε. Το ωάριο είναι μη γονιμοποιημένο και από αυτό το αυγό θα αναπτυχθεί ένα αρσενικό ακάρι varroa.
05:45
Ένα αυγό. Κοίτα προσεκτικά. Στο αυγό κάτι κινείται μέσα.
05:54
Ένα ακάρι Varroa περνάει από το στάδιο της προνύμφης στο στάδιο της νύμφης. Μπορείτε να δείτε την ανάπτυξη των ποδιών ήδη στο κάτω μέρος του αυγού. Δεν πρόκειται για εκκόλαψη προνύμφης, αλλά για μια νυμφική σκηνή.
06:10
Το πρωτότοκο έχει εκκολαφθεί, αφήνοντας πίσω του το άδειο αυγό - το κάτω μέρος της εικόνας.
06:45
Εδώ βλέπετε ένα πρωτόνιμφο βαρρόα πάνω σε μια προνύμφη μέλισσας. Παρατηρήστε πόσο μικρή είναι η νύμφη σε σύγκριση με ένα ενήλικο ακάρι Varroa.
07:38
Ο εξωσκληρύτερος χιτίνης της νύμφης δεν είναι σκληρός. Τα πόδια και το σώμα είναι ημιδιαφανή.
08:31
Πρωτόνιμος και σύγκριση μεγέθους αποτυπώματος.
08:46
Μια θηλυκή προνύμφη. Μόνο από το δεύτερη αβγό θα αρχίσουν να προκύπτουν θηλυκό βαρροα. Μπορεί κανείς να διακρίνει τα φύλα με ασφάλεια. Στο γυναικείο άκαρι το ωοειδές σχήμα σώματος υποδηλώνει το θηλυκό ακάρεα.
09:10
Ένα αρσενικό είναι ποιο μικρό. Επίσης, το σχήμα του σώματος έχει τώρα περισσότερο σχήμα αχλαδιού και λιγότερο σφαιρικό.
09:33
Οικογενειακή ζωή στο κάτω μέρος ενός κελύφους: Θηλυκό και αρσενικό το ένα δίπλα στο άλλο - αδελφή και αδελφός.
09:48
Στην εικόνα φαίνεται ένα στάδιο ανάπαυσης του varroa. Αυτή είναι η μετάβαση από τη φάση των νυμφών σε ενήλικα, σεξουαλικά ώριμα ακάρεα. Από αυτό το δέρμα ένα θηλυκό βακτήριο Varroa θα εκκολάφθει σύντομα.
10:04
Και πάλι, ένα στάδιο ηρεμίας. Στο βάθος μπορείτε να δείτε το κεφάλι ενός γονου εργατριας.
10:18
Εδώ ανιχνεύει έναν ενήλικα, σεξουαλικά ώριμο αρσενικό Varroa. Είναι μικρό σε σύγκριση με το θηλυκό.. Μπορεί να φανεί ότι η πίσω πλάκα και τα πόδια δεν είναι σκληρά ακόμα. Ένας ελαφρά κίτρινος χρωματισμός εμφανίζεται, αλλά τα αρσενικά δεν φτανουν ποτέ το δυνατό κόκκινο-καφέ χρώμα ενός γυναικείου ακάρεος.
10:55
Ένα νεαρό, θηλυκό varroa λίγο μετά την εκκόλαψη από την νύμφη. Η σκληροποίηση της ραχιαίας ασπίδας αρχίζει. Αυτό υποδεικνύεται από την κοκκινωπή άκρη της ασπίδας. Το θηλυκό έχει εντοπιστεί από ένα αρσενικό. Το αρσενικό επιδιώκει το γυναικείο ακάρι, γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζευγαρώσει.
11:33
Το θηλυκό βαρρόα αφήνει το καταφύγιο του κελιού τη στιγμή που εκκολάπτεται ο γόνος της μέλισσας για να αρχίσει έτσι ένας νέος κύκλος.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...