Συστατικά
100γρ. couscous
2 κ.σ. σταφίδες
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
Κανέλα σε σκόνη
200ml ζεστό ζωμό λαχανικών (ή αντίστοιχη ποσότητα νερό με ένα κύβο λαχανικών)
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα σολομού
1 κ.γ. γουασάμπι
1 γιαουρτάκι στραγγιστό 2%
Τρόπος μαγειρέματος
- Ζέστανε το γκριλ σου
- Βάλε το κουσκους με τις σταφίδες και το περισσότερο από το κόλιαντρο (κράτησε μερικά φυλλαράκια) σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.γ. κανέλα
- Περίχυσε από πάνω τον καυτό ζωμό και άφησε το συνοδευτικό σου να σταθεί για 5 λεπτά και να πιει τα υγρά
- Ανάμειξε μια πρέζα κανέλα, μέλι και ελαιόλαδο για να πάρεις ένα παχύρευστό μείγμα με το οποίο θα αλείψεις την επιφάνεια των σολομών
- Ψήσε στο γκριλ σε λαδόκολλα για 8 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να είναι το ψάρι σου καλά ψημμένο
- Στο μεταξύ ανάμειξε το γιαούρτι με το γουασάμπι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Με ένα πιρούνι ανακάτεψε ζωηρα το κουσκούς να αφρατέψει
- Σέρβιρε το σολομό ζεστό με το κουσκούς και περίχυσε με την καυτερή σος γιαουρτιού
https://www.tlife.gr/
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...