Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Εύκολη σουσαμόπιτα με μέλι (χωρίς σιρόπι)


Μία εύκολη στριφτή σουσαμόπιτα με μέλι, με ελάχιστα υλικά, που γίνεται στο πί και φί και είναι άκρως απολαυστική!
Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;


Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/3 φλ. σουσαμέλαιο
3 φλ. καβουρδισμένο σουσάμι
1 ½ φλ. ζάχαρη
2 κ.σ κοφτές κανέλα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα
1 φλ. μέλι
λιγη κανελα

Εκτέλεση
Για την εύκολη στριφτή σουσαμόπιτα με μέλι, κρατάμε στην αρχή 1/2 φλ. σουσάμι από το συνολικό για το γαρνίρισμα. Το αλέθουμε ή το χτυπάμε σε γουδί και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το υπόλοιπο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη την κανέλα κι ανακατεύουμε.

Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση, κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Αλείφουμε με σουσαμέλαιο. Πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε σε κιχί.

Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά κι απο τις δύο πλευρές να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το μέλι να αραιώσει. Περιχύνουμε τις πίτες με το μέλι, αφου κρυώσουν και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.

Extra tip

Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε, μπορούμε να τα αλείψουμε με λάδι και να τα ψήσουμε για 25′ περίπου στους 180 βαθμούς C, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ
https://www.argiro.gr/


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...