Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Όταν η παγκόσμια μελισσοκομία υποκλίνεται μπροστά σε έναν Έλληνα!!!


Ζει στη γειτονιά Jaragua για δεκαετίες ένας από τους μεγαλύτερους μελισσοκόμους στην Αμερική. Αυτός είναι Έλληνας και ονομάζεται Νικόλαος Αργύριος Μητσιώτης.

Είναι ο συγγραφέας πολλών μελετών στη βιολογία και βοτανική, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τα φυτά Ora-pro -nobis και margaridão.
Το 1979, ίδρυσε το Mitsiotis fundou a Associação Paulista Melíficas που είναι ένας Σύλλογος Μελισσοκόμων Ευρώπης (APACAME) και δίδαξε το πρώτο μάθημα του για τις μέλισσες στην αίθουσα του Συνεταιρισμού καταναλωτών, στην οδό Bela Cintra, του Σάο Πάολο.
Έναν χρόνο νωρίτερα, ο Έλληνας αυτος ήταν ήδη είδηση στην Jornal da Tarde ως ενας από τους τέσσερις διαχειριστές της "Πρώτης έκθεσης της δυναμικής Μελισσοκομίας", που πραγματοποιήθηκε στο σταθμό του μετρό του São Bento, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 12 000 συμμετέχοντες μεταξύ των φοιτητών και των γεωργικών τεχνικών.




Το 1983, αυτός ο μεγάλος μελισσοκόμος δημοσίευσε ένα περιοδικό με τίτλο «Το μαγικό βασίλειο των μελισσών»  Editora Três (που ακολουθείται από αρκετές επανεκδόσεις τα επόμενα χρόνια και πούλησε πάνω από 200.000 αντίτυπα), στην οποία παρουσιάζει το πρόβλημα με τις Αφρικάνικες μέλισσες, και αποδεικνύει πως η ζωή μιας αποικίας μελισσών, η ηρεμία στη φύση και στο μελισσοκομείο, παρέχει οδηγίες για να ξεκινήσει μια δημιουργία.
Εξηγεί το πώς θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η παραγωγή βασιλισσών και πώς να πάρεις το μέλι, μεταξύ άλλων.
«Η Βραζιλία, παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα μεγάλα εργαστήρια φωτοσύνθεσης του κόσμου - χάριν της χλωρίδας και του ήλιου της, παρόλα αυτά χάνονται κάθε χρόνο δισεκατομμύρια τόνοι πολύτιμου νέκταρος, το οποίο θα μπορούσε να παράγει εκατοντάδες χιλιάδες τόνους εξαιρετικό μέλι," αποκαλύπτει στην εισαγωγή του το περιοδικό που περιέχει ένα πλήρες και προηγμένο μάθημα για τις μέλισσες και την παραγωγή μελιού η οποία εξακολουθεί να αποτελεί αναφορά μεταξύ των μελισσοκόμων στη Βραζιλία και σε ολόκληρη την Αμερική ».
Ασφαλώς αφού χάνεται μέλι χάνονται επίσης δισεκατομμύρια δολαρίων στη γεωργική παραγωγή.



Ο Mitsiotis είναι είδηση ​​στην Jornal da Tarde.
Ο Μητσιώτης εξακολουθεί να ζει στην ίδια θέση όπως πάντα, σε ένα σπίτι χτισμένο στην μέση μιας πράσινης όασης στην οδό Turvânia κοντά Jaragua το σταθμό του τρένου.

ΠΗΓΗ
http://jaraguasp.blogspot.gr/

Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Ο Νικόλαος Μητσιώτης είναι από τα μεγαλύτερα μελισσοκομικά μυαλά του κόσμου.
Θεωρείται ότι είναι μέσα στους τέσσερις μεγαλύτερους μελισσοκόμους της Αμερικής, όχι από πλευράς αριθμού μελισσιών μα από πλευράς μελισσοκομικής γνώσης και προσφοράς.
Προσπαθεί χρόνια να βοηθήσει την Ελληνική μελισσοκομία μα εδώ βρίσκει διαρκώς κλειστές πόρτες.
Η συμμορία του συστήματος είναι τέτοια που εχει κλεισει καθε χαραμάδα για να μην μπορέσει να μπει κάποιος άλλος μέσα.
Τον θυμούνται μόνον όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο.
Στις μελέτες του π.χ στηρίχτηκαν οι νόμοι για τις αποστάσεις των μελισσιών από σπίτια και δρόμους.
Αν δεν ήταν ο Μητσιώτης θα έπρεπε να βάζουμε τα μελίσσια μας 300 μέτρα μακριά από δρόμους να ξέρετε.
Για την προσφορά του αυτή η Ομοσπονδία μας του αποστέλλει κάθε δυο μήνες δωρεάν το περιοδικό Μελισσοκομικό Βήμα.

Ο Μητσιώτης μου έχει στείλει πάρα πολύ υλικό για την μελισσοκομία, μα δυστυχώς είναι στην πορτογαλική γλώσσα κι εγώ είμαι τόσο λίγος για να μπορέσω να το μεταφράσω και να το κάνω γνωστό που μου είναι αδύνατον.
Πριν μερικά χρόνια Ισραηλινοί ενδιαφέρθηκαν για να μεταφράσουν το έργο του.
Στην Ελλάδα χτύπησα την πόρτα ενός ερευνητή για να του πω ότι υπάρχει ένας Έλληνας με σημαντικό έργο και κάποια κράτη έχουν ήδη ενδιαφερθεί να αποκτήσουν πρόσβαση.
Θεώρησα σωστό και στην Ελλάδα να έρθει αυτή η γνώση.

Η απάντηση που πήρα όμως ήταν αφοπλιστική.

- Ποιος είναι αυτός, που σπούδασε, να μας δείξει τα πτυχία του πρώτα...

Έφυγα σιώπησα και άφησα αυτόν που είναι κριτής όλων μας να μας φωτίσει κάποτε.

Υποκλίνομαι μεγάλε μελισσοκόμε και Έλληνα Νίκο Μητσιώτη

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...