Επισκεφτήκαμε τον Δημήτρη Γκλαβα στο Γομοστό Αχαΐας, όπου παράγει βασιλικό πολτό, για μια ακόμα χρονιά Νοέμβρη μήνα.
Ο Δημήτρης έβαλε στην παραγωγή βασιλικού πολτού 300 μελίσσια.
Έκανε βασιλοτροφία χωρίς να ορφανεύει τα μελίσσια, με την χρήση πλαισιοδιαφράγματος.
Αυτή την περίοδο τα μελίσσια είχαν περίπου 7 πλαίσια πληθυσμό γι αυτό έμπαινε μόνο μια βέργα που εμβολιάζονταν αυστηρά μόνο 18 κελιά σε αυτήν.
Δηλαδή το πρώτο και το τελευταίο κελί δεν εμβολιάζονταν.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση το 100% επιτυχίας στις βέργες.
Αυτό πραγματικά ήταν επιτυχία.
Ασφαλώς οι εμβολιαστές παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτή την επιτυχία αλλά σίγουρα υπάρχουν και επιπλέον μυστικά.
Ένα από αυτά πιστεύω ότι είναι ότι η τροφοδοσία δεν γίνεται με νερό από την βρύση.
Επίσης το γέμισμα των κελιών με πολτό ήταν εξαιρετικό.
Μια ομάδα 10 ατόμων δούλευε μεθοδικά και ήξερε πολύ καλά τι έκανε.
Αυτή την φορά ο Δημήτρης Γκλαβάς θα παράγει 25 κιλά βασιλικό πολτό, ενώ για του χρόνου υπολογίζει να διπλασιάσει την ποσότητα.
Και επειδή η παραγωγή βασιλικού πολτού κάθε μέρα είναι γιορτή...
Δεν λείπουν τα μεζέδια και το τσιμπούσι.
Ολη η ομαδα στο τελος της ημερας τα απολαμβανει με καλο κρασι ή μπυρα.
Εύχομαι να είναι καλοπούλητος Δημήτρη, και του χρόνου ότι επιθυμείς.
MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...