Σελίδες

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Μια διαφορετική τυρόπιτα: Ανθότυρο, μέλι και απόλυτος εθισμός


Λιχουδιά για εκλεκτούς, αλλά όχι λίγους.

Μια τυρόπιτα με γλυκιά γεύση, όχι ότι είχατε συνηθίσει μέχρι τώρα δηλαδή, σίγουρα όμως κάτι που θα λατρέψετε. Η παρασκευή της είναι πανεύκολη, αφού δεν έχει φύλλο και δεν χρειάζεται ούτε αλεύρι, ενώ η γλύκα του μελιού σε συνδυασμό με το ελαφρύ ανθότυρο θα σας προκαλέσουν σίγουρη εξάρτηση.



Υλικά
600γρ. ανθότυρο
180γρ. μέλι
400γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
2 κοφτά κουταλάκια κανέλα
5 αυγά
1 σφηνάκι Grand Marnier

Εκτέλεση
1. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και το ψήνετε για μισή ώρα περίπου, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
3. Όταν η πίτα είναι έτοιμη, πασπαλίζετε την επιφάνεια με κανέλα και ζάχαρη άχνη.