Σελίδες

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Σως μέλι - μουστάρδα


Περιγραφή

Πρόκειται για μια εύκολη και πολύ εύγευστη σως μελιού-μουστάρδας (honey-mustard sauce) που βρήκα ψάχνοντας στο ίντερνετ, παραλάσσοντας τις αναλογίες για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Παρασκευάζεται πολύ εύκολα σε λίγα μόνο λεπτά... Είναι ιδανικό συνοδευτικό για κοτόπουλο (πανέ ή σχάρας), καθώς και για dressing σε πολλές σαλάτες...


Τι χρειαζόμαστε:

2 κ.σ. μουστάρδα απαλή (προτιμήστε απαλές και όχι έντονης γεύσης μουστάρδες)
1,5 κ.σ. μέλι (προτιμήστε λεπτόρευστο και όχι παχύρευστο μέλι)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μαγιονέζα
1 κ.γλ. στυμένο χυμό λεμονιού
Προαιρετικά, προσθέστε μερικές σταγόνες κέτσαπ και λίγο αλατοπίπερο...


Πώς το κάνουμε:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπωλ και βάλτε την στο ψυγείο για να δέσει. (Αν βιάζεστε, βάλτε την στην κατάψυξη για μερικά λεπτά, για γρηγορότερα αποτελέσματα...)
Η ανωτέρω αναλογία αντιστοιχεί για περίπου 2 μερίδες φαγητού. Φυσικά αν κάποιος διαπιστώσει ότι δεν του αρκεί σαν ποσότητα, δεν έχει παρά να φτιάξει διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα...


Λίγα μυστικά ακόμα

Κατόπιν αρκετών πειραματισμών, κατέληξα στις ανωτέρω αναλογίες για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Φυσικά αν κάποιος προτιμά πιο γλυκιά τη σως, αυξάνει το μέλι. Αν προτιμά πιο όξινη γεύση, αυξάνει τη μουστάρδα στις αναλογίες. Επιπλέον, καλύτερο αποτέλεσμα πέτυχα με μουστάρδες όχι επώνυμες (πχ SPAR ή ΑΒ που έχουν έντονο κίτρινο χρώμα), παρά με επώνυμες (πχ HELLMANS).

ΠΗΓΗ