Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες
2 κουταλιές μέλι
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι ελιάς
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κρεμμύδι τριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ σκεύος – τηγάνι τσιγαρίζουμε με το μισό λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και το μαϊντανό και μόλις «μουδιάσουν» ρίχνουμε και τις γαρίδες μας. Τις ανακατεύουμε, κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και τις αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι, κι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το μέλι, και ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά.
Μόλις γίνει αυτό, βάζουμε μία-μία τις γαρίδες και τις αφήνουμε να ψηθούν για 3-4 λεπτά και να ρουφήξουν από αυτά τα πεντανόστιμα υγρά. Τις πιπερώνουμε και στη συνέχεια τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
Παίρνουμε τη σάλτσα των μυρωδικών από το πρώτο τηγάνι την προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα του μελιού ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις γαρίδες.
Μαρία Λόη
Πηγή: Εθνικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας