Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Μέλι για τη στύση <αλλά με μέτρο>


Κάποιοι άνδρες στην Τουρκία που ελπίζουν να τονώσουν τη σεξουαλική τους ζωή καταναλώνοντας το λεγόμενο «τρελό» μέλι που παράγεται στον Εύξεινο Πόντο κινδυνεύουν, αντί στον «έβδομο ουρανό», να βρεθούν στην εντατική, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το μέλι αυτό, το οποίο παράγεται από το νέκταρ ενός συγκεκριμένου είδους ροδόδεντρου, έχει συνδεθεί από καιρό με τροφική δηλητηρίαση και τα περισσότερα περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Τουρκία.

Στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, το τρελό μέλι χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό φάρμακο για τα γαστρεντερικά προβλήματα και, συχνότερα, ως σεξουαλικό διεγερτικό.


Σε εργασία τους στο περιοδικό Annals of Emergency Medicine, Τούρκοι ερευνητές τεκμηριώνουν 21 περιστατικά δηλητηρίασης από τρελό μέλι τα οποία κατέληξαν στην εντατική, σε ένα διάστημα πέντε ετών.

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς ήταν άνδρες μέσης ηλικίας ή γηραιότεροι - μια δημογραφική ομάδα που, σύμφωνα με τους τοπικούς μελισσοκόμους, συνήθως αγοράζει το τρελό μέλι ως μέσο ενίσχυσης των σεξουαλικών επιδόσεων.

Το πρόβλημα με το τρελό μέλι είναι ότι περιέχει υψηλή συγκέντρωση κάποιων ουσιών που ονομάζονται γκρεϊγιανοτοξίνες (grayanotoxins), ορισμένες από τις οποίες μπορεί να προκαλέσουν χαμηλή αρτηριακή πίεση, βραδεία καρδιακή συχνότητα, εμετό, ζάλη και λιποθυμία.

Στην Τουρκία, οι περισσότεροι αγοραστές τρελού μελιού γνωρίζουν ότι παίρνουν ένα «ειδικό μέλι» και συζητούν για τις πιθανές παρενέργειες με τους μελισσοκόμους, σύμφωνα με τον Dr. Ahmet Demircan, του Gazi University στην Άγκυρα, κύριου ερευνητή της μελέτης.

Η δηλητηρίαση κατά κανόνα συμβαίνει διότι ο καταναλωτής τρώει πολύ περισσότερο τρελό μέλι από όσο συνιστάται, δηλώνει ο Dr. Demircan.

Τα ευρήματα της μελέτης, σύμφωνα με τον Dr. Demircan, δείχνουν ότι οι γιατροί στα επείγοντα θα πρέπει να εξετάζουν το ενδεχόμενο δηλητηρίασης από τρελό μέλι σε περιστατικά κατά τα οποία η χαμηλή αρτηριακή πίεση και η βραδεία καρδιακή συχνότητα δεν μπορούν να αποδοθούν σε άλλα, συχνότερα αίτια, ιδίως σε μεσήλικες άνδρες.

Επίσης, παρόλο που τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν στην Τουρκία, ο ερευνητής αναφέρει ότι τα τμήματα επειγόντων άλλων χωρών θα πρέπει επίσης να είναι ενήμερα για τη δηλητηρίαση από τρελό μέλι.

Επισήμανε αναφορές περιστατικών από την Ευρώπη, κατά τα οποία άνδρες τουρκικής καταγωγής κατέληξαν στην εντατική με δηλητηρίαση από τρελό μέλι.




Πηγή:Reuters

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια μην ξεχασουμε να αναφέρουμε και ένα σπέσιαλ μελάκι που βγαίνει στην Ικαρία, το επονωμαζόμενο "Αναματόμελο" ή αλλιώς "Πικρόμελο". Προέρχεται από τα φυτά "Άναμα" και "Κούμαρο" που αν θυμάμε καλά ανθίζουν την Άνοιξη και τα μελίσια τρελαίνονται και γεμίζουν τις κυψέλες με αυτό. Το γνήσιο αυτό μέλι έχει ελαφρώς πικρή επίγεση από το κούμαρο και σκούρο καφε χρώμα το καλοκαιρί, που όταν ζαχαρώσει γίνεται άσπρο.

Ονομάζεται ακόμα και "Καβλόμελο", από τους παπούδες ΙκαροΑμερικάνους, που γνωρίζουν πολύ καλά τις ιδιότητες τους σχετικά με την στύση και κάθε χρόνο σπεύδουν να προμηθευτούν από αυτό για να βγάλουν τον χειμώνα..!

Ανώνυμος είπε...

file vasili trelo gelio. Baze kai kana tetoio na gelame

Ανώνυμος είπε...

Ρε βασίλη το χεις βαρυνει το πραμα. Καλα κανεις και βαζει και κανενα πιο ελαφρυ. Να το διασκεδαζουμε λιγο να φαινεται και το επιπεδο μας.

Να, οπως βλέπεις ο ανωνυμος δεν εκανε κανενα σχολιο. Βαζε κι εσυ πιο συχνα τετοια θεματα.

Νικος πατρα

Unknown είπε...

Ποιο ακριβώς είναι το είδος του
ροδόδεντρου που αναφέρεστε;