Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Κρέμα από μέλι





Υλικά
1 φλιτζάνι πολύ καλής ποιότητας μέλι, από το είδος που σας αρέσει (θυμαρίσιο, ανθέων κ.λπ.)
2 φλιτζάνια νερό
5 κ. γ. κορν φλάουρ  διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό
Για το πασπάλισμα
Κανέλα
Σουσάμι ψημένο
Ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με το μέλι και τα αφήνετε να ζεσταθούν μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Ανακατεύετε διαρκώς και όταν αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνετε το διαλυμένο κόρν φλάουρ, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε έντονα για να μην σβολιάσει.

Όταν πήξει (περίπου σε 15 λεπτά), βγάζετε από τη φωτιά και μοιράζετε το μείγμα σας σε μπολάκια.
Αφήνετε την κρέμα σας να κρυώσει και πασπαλίζετε με την κανέλα, το σουσάμι και τα αμύγδαλα.
Διατροφική αξία
Το μέλι είναι μια τροφή πλούσια σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα και αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για να αποφύγουμε τη σαφώς πιο επεξεργασμένη ζάχαρη, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι είναι πλούσιο και σε θερμίδες