Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Δηλητηρίαση μελισσών από φυτοφάρμακα







Εδώ φαίνετε καθαρά η ολοκληρωτική  καταστροφή που παθαίνουν τα μελίσσια από τα φυτοφάρμακα.

Οι μελισσοκόμοι φωνάζουν διαρκώς και κανένας αρμόδιος δεν τους λαμβάνει υπόψη να δώσει λύση.

Σκεφτείτε την απόγνωση του μελισσοκόμου.

Σκεφτείτε τι θα γίνει ο άνθρωπος αυτός αν έχει οικογένεια να ζήσει.

Τους αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο λοιπόν.

Δείτε την καταστροφή.

Δείτε το βίντεο…






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ; ΜΉΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ; ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΥΨΕΛΕΣ!

Melissocosmos είπε...

Φίλε ανώνυμε πρόκειται για μια κλασική δηλητηρίαση από φυτοφάρμακα.
Φυσικά πάρα πολλές εργάτριες πέθαναν στο χωράφι που έγινε το ράντισμα.
Όμως όσες πρόλαβαν και επέστρεψαν δεν έγιναν δεκτές από τους φρουρούς της κυψέλης εξ αιτίας της αλλαγής της οσμής τους.
Δηλαδή, η κάθε κυψέλη έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά (φερομόνη) από την μυρωδιά αυτή αναγνωρίζονται οι μέλισσες της κάθε κυψέλης μεταξύ τους, η μυρωδιά αυτή προέρχεται από την βασίλισσα του κάθε σμήνους.
Αν μια μέλισσα άλλης κυψέλης μπει καταλάθος σε άλλη κυψέλη τοτε οι φρουροί την σκοτώνουν, αυτό το κάνουν όπως σου είπα γιατί από την μυρωδιά της καταλαβαίνουν ότι προέρχεται από άλλη κυψέλη.
Έτσι λοιπόν όσες εργάτριες βόσκουν στο λιβάδι και ραντιστούν, αναμιγνύεται η μυρωδιά τους με αυτή του φυτοφαρμάκου, με αποτέλεσμα κατά την επιστροφή στην κυψέλη να μην γίνεται δεκτή από τους φρουρούς και να την σκοτώνουν.
Έτσι ολοκληρώνεται η καταστροφή του φυτοφαρμάκου που σκοτώνει τις μισές στο λιβάδι και τις άλλες μισές κατά την επιστροφή τους στην κυψέλη.
Αυτό έχει και τα θετικά του όμως γιατί με αυτό τον τρόπο το μολυσμένο μέλι που έφερναν μαζί τους οι μέλισσες από το ραντισμένο λιβάδι μένει εκτός κυψέλης.
Αυτό που λέμε εμείς οι μελισσοκόμοι είναι να γίνονται τα ραντίσματα αργά το απόγευμα που δεν είναι πολλές μέλισσες στα λιβάδια.
Αν γίνει αυτό τότε μέχρι την άλλη μέρα που θα βγουν οι μέλισσες για βοσκή, το φυτοφάρμακο θα έχει εξασθενίσει σε μεγάλο βαθμό.
Επίσης καλό θα ήταν οι αγρότες να αποφεύγουν τα ραντίσματα εν μέσω ανθοφορίας, και να τα κάνουν πριν η μετά την ανθοφορία.