Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Φωτογραφίες με πανέμορφα αιωνόβια δέντρα που μας επιβεβαιώνουν ότι η φύση κάνει θαύματα

Φωτογραφίες με πανέμορφα αιωνόβια δέντρα

Φωτογραφίες με πανέμορφα αιωνόβια δέντρα που μας επιβεβαιώνουν ότι η φύση κάνει θαύματα


Ποικιλόμορφα μα πάντα εντυπωσιακά, τα δέντρα είναι ίσως τα πιο σημαντικά δώρα της μητέρας φύσης.
Μας παρέχουν τη σκιά, τους καρπούς και την ομορφιά τους από την αρχή του κόσμου.
Παρακάτω, θα απολαύσετε 17 αιωνόβια δέντρα που επιβεβαιώνουν το θαύμα της φύσης.
Το καθένα κουβαλά την μακρόχρονη ιστορία του και μια ανεπανάληπτη ομορφιά. Θα σας συγκλονίσουν.

Το δέντρο Μαθουσάλας είναι 4,843 χρονών


Το πεύκο αυτό βρίσκεται στα Λευκά Όρη της Καλιφόρνια.
Για πολύ καιρό θεωρούνταν ο γηραιότερος στάσιμος οργανισμός στον κόσμο, μέχρι που ανακαλύφθηκε ένα άλλο πεύκο, με ηλικία που ξεπερνάει τα 5.000 χρόνια.

Το Δέντρο που παράγει 40 είδη φρούτων


Αυτό το δέντρο δημιουργήθηκε για να παράγει 40 διαφορετικά είδη φρούτων, από ροδάκινα μέχρι και κεράσια.
Αποτελεί ένα σύγχρονο επιστημονικό θαύμα, που μπορεί να γίνει η αφετηρία για τη δημιουργία δέντρων που θα προσφέρουν τους καρπούς τους ακόμα και στους κατοίκους ακραίων κλιματικά περιοχών.

Η ιαπωνική ροζ γλυκίνη που μετράει 144 χρόνια ζωής


Αυτή η πανέμορφη ροζ γλυκίνη του 1870, καλύπτει πάνω 2.000 τετραγωνικά μέτρα ενός ιαπωνικού πάρκου λουλουδιών. Τα βαριά κλαδιά της, που συνεχώς μεγαλώνουν, στηρίζονται με ειδικές μεταλλικές κατασκευές.

Στρατηγός Sherman: η γιγαντιαία σεκόγια που είναι το γηραιότερο δέντρο με ενιαίο κορμό στον κόσμο

Αυτό το επιβλητικό δέντρο βρίσκεται σε ένα από τα Εθνικά Πάρκά της Καλιφόρνια. Έχει ύψος που ξεπερνάει τα 83 μέτρα και ηλικία που υπολογίζεται ανάμεσα στα 2.300 και 2.700 έτη.

Τα δέντρα Boabab της Αφρικής


Αυτά τα δέντρα μοιάζουν να είναι από άλλο κόσμο. Το ιδιαίτερο σχήμα τους οφείλεται στο ότι συγκρατούν νερό στους κορμούς τους για να επιβιώσουν στις ξηρασίες του τροπικού αφρικάνικου κλίματος.

Σε κάποια από αυτά, μάλιστα, βρέθηκαν στον κορμό πάνω από 32.000 γαλόνια νερό κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων.

Η αγγελική βελανιδιά


Με ηλικία που εκτιμάται πάνω από 1.400 έτη, αυτή η βελανιδιά στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα έχει κλαδιά που περνάνε σε ύψος τα 60 μέτρα.

Τα δέντρα του τσίρκου


Αυτά τα δέντρα δημιουργήθηκαν από τον Axel Erlandson.
Το σχήμα τους μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη θέληση αυτού που τα φυτεύει, μετατρέποντας τα σε μια ζωντανή ατραξιόν.


Η καστανιά των 100 αλόγων


Η καστανιά με την μεγαλύτερη ηλικία στον κόσμο, βρίσκεται στη Σικελία και είναι περίπου 4.000 ετών.

Την συνοδεύουν θρύλοι που λένε ότι κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, 100 ιππότες βρήκαν καταφύγιο κάτω από τα κλαδιά της. Από τότε το επιβλητικό αυτό δέντρο φέρει το όνομα της “καστανιάς των 100 αλόγων”.

Ο ευκάλυπτος του ουράνιου τόξου


Αυτά τα πολύχρωμα δέντρα έχουν έναν έντονο και φωτεινό πράσινο φλοιό που αλλάζει την τονικότητα του ανάλογα με την ηλικία του δέντρου και τις αλλαγές του καιρού. Μοιάζει, λοιπόν, σαν να έχει πάνω του τα χρώματα του ουράνιου τόξου, από πορτοκαλί και μωβ μέχρι μπλε και καφέ.

Το 400χρονο μπονζάι


Αν και 400 χρόνια δεν το κάνουν το γηραιότερο μπονζάι στον κόσμο, αυτό το ιαπωνικό πεύκο μινιατούρα είναι σημαντικό γιατί επιβίωσε από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα το 1945. Τώρα είναι ασφαλές στο Εθνικό Μουσείο για Μπονζάι στην Ουάσιγκτον.

Arbol del Tule


Το κυπαρίσσι αυτό, βρίσκεται στην πλατεία της πόλης Santa Maria del Tula στο Μεξικό. Υποστηρίζεται ότι έχει τον πιο παχύ κορμό στον κόσμο και η ηλικία του παραμένει μυστήριο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να είναι από 1.200 μέχρι και 3.000 ετών.

Ένα δέντρο-φυλακή


Θρύλοι λένε, πως οι ιθαγενείς Αυστραλοί χρησιμοποιούσαν τον κούφιο κορμό αυτού του δέντρου Boab για να φυλακίζουν μέσα του εγκληματίες. Βέβαια, μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις ότι αληθεύει κάτι τέτοιο, αλλά το δέντρο έχει ήδη γίνει διάσημο.

Η 1000χρονη βελανιδιά του Ρομπέν των Δασών


Στη καρδιά του δάσους Σέργουντ στην Αγγλία, βρίσκεται αυτή η βελανιδιά που την αποκαλούν “τεράστια” και οι δοξασίες λένε ότι εκεί υπήρξε και το καταφύγιο του Ρομπέν των Δασών.

Τα τελευταία χρόνια, το δέντρο έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο αδύναμο κι έτσι φτιάχτηκε ειδική κατασκευή για να στηρίζει τα κλαδιά του.

Η ινδική συκιάΟι ινδικές συκιές είναι ένας τύπος συκιάς που φυτρώνει πάνω σε άλλα δέντρα. Τα δέντρα-ξενιστές πάνω στα οποία φυτρώνουν και αναπτύσσονται, εν τέλει πεθαίνουν και σαπίζουν, με αποτέλεσμα να δίνουν στις ινδικές συκιές το κούφιο εσωτερικό για το οποίο φημίζονται.
Το κούφιο εσωτερικό των ινδικών συκιών γίνεται επίσης καταφύγιο για πολλά είδη ζώων.

Η ελιά στις Βούβες της Κρήτης


Η ελιά των Βουβών στην Κρήτη είναι μία από τις γηραιότερες στον κόσμο και ξεπερνάει τα 3.000 χρόνια ζωής. Παράγει ακόμα ελιές, που μάλιστα είναι ιδιαίτερα ακριβές.

Τα ανεμοδαρμένα δέντρα της Νέας Ζηλανδίας


Τα δέντρα που φυτρώνουν στον νότο της Νέας Ζηλανδίας είναι εκτεθειμένα στους αδυσώπητους ανταρκτικούς ανέμους και γι’αυτό παρουσιάζουν μία κλίση που τα κάνει μοναδικά.ΠΗΓΗ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...