Νέα από τις βελανιδιές 5/7/22 - MELISSOCOSMOS

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Νέα από τις βελανιδιές 5/7/22Σήμερα ελάχιστοι μελισσοκόμοι μου έστειλαν δεδομένα ζυγαριών.
Έχουν απογοητευτεί από τα άσχημα νούμερα, τους πιέζω κι εγώ στείλτε και στείλτε, τους καταλαβαίνω.
Φωτογραφίες από βελανίδια που στάζουν μου έρχονται πολλές, μα αυτό δεν σημαίνει τίποτα αν οι μέλισσες δεν συλλέγουν.
Μόνο για μια περιοχή άκουσα σήμερα ότι πέρασε το 1 κιλό η άνοδος, μα η δεύτερη ζυγαριά που βρίσκεται στην περιοχή δεν πήγε καλά, οπότε μπορεί να παίζουν ρόλο και τα μελίσσια δεν ξέρω.
Πριν αναρτήσω τις λιγοστές ζυγαριές που έχω να πω κάτι άσχετο.

Σε νέα συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος Ποντίκης χτες στο ypaithros.gr ήταν ποιο μετρημένος στα λόγια του και αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσω.
Δείτε.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ακούει τις φωνές και τις ενστάσεις μας ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ, αυτό ήταν εξάλλου το παράπονο μας όλα αυτά τα χρόνια από τον προηγούμενο πρόεδρο.
Θα ήμουν αχάριστος αν εδώ δεν έλεγα μπράβο στον νέο πρόεδρο λοιπόν.

Οι υπόλοιποι μελισσοκόμοι που μίλησαν στην συνέντευξη όμως παρουσίασαν μια σπέσιαλ χρονιά, ακόμα και για την καμένη Εύβοια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Εύβοια και τα καμένα άνθισαν φέτος.
Απαράδεκτα σχόλια κατά την γνώμη μου, ειδικά για μια Εύβοια βασανισμένη που έχει υποστεί βιβλική καταστροφή και που αν δεν στηριχτούν οι μελισσοκόμοι εκεί δεν νομίζω ότι θα επιβιώσουν.
Εκτός αυτού η Εύβοια ήταν η ατμομηχανή όλης την Ελλάδας για την μελισσοκομία, και το λίγο ανθόμελο που μπορεί να βγήκε εκεί είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με ότι χάθηκε.

Αυτά που λέω αποτελούν προσωπικές απόψεις και δεν διεκδικώ το αλάθητο,  θεωρώ όμως καλύτερο να μην μιλάμε καθόλου, αν είναι κάθε φορά που το κάνουμε να βάζουμε αυτογκόλ.

Πάμε να δούμε λίγες ζυγαριές τώρα

Βελανιδιά 

Θεσσαλία
Άνοδος 249γρ

Πελοπόννησος

Άνοδος 255γρ

Ήπειρος πρώτη

Άνοδος 720γρ

Δεύτερη

Άνοδος 870γρ

Ο έλατος έχει τελειώσει εντελώς να ξέρετε.

Παρασκευή και Σάββατο έρχονται βροχές και θα ανακατέψουν την τράπουλα είτε προς το καλύτερο πράγμα δύσκολο, είτε προς το χειρότερο πιθανόν...

Τέλος να πω ότι πολλοί μελισσοκόμοι με ενημερώνουν ότι η σελίδα κολλάει και δεν λειτουργεί κανονικά.
Αν και στα δοκιμαστικά προγράμματα της Google για αυτά τα θέματα δεν φαίνεται να έχει το παραμικρό πρόβλημα, εγώ άκουσα τις φωνές σας και ψάχνω ήδη για νέο πρότυπο.
Δεν είναι και τόσο εύκολο όμως καθώς πλέον έχουμε περισσότερες 13.500 αναρτήσεις, αρκετά βαρύ υλικό δηλαδή πρέπει να βρω κάτι καλό.

Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...