Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Νέα από τα έλατα 22/5/22Ρωσική ρουλέτα ο έλατος αλλού πολύ καλά και αλλού πολύ άσχημα και οι μελισσοκόμοι σε δίλημμα καθώς και ο κάμπος, και το παλιούρι και η Αριά πάνε πολύ καλά και το ερώτημα που γεννάται είναι φεύγεις από το σίγουρο για να πας στο βουνό που έχει χρόνια να δώσει μέλι;

Άλλοι το παίρνουν το ρίσκο και άλλοι δεν το παίρνουν.
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει πάση θυσία να κάνουμε σωστή επιλογή και να γεμίσουμε τα βαρέλια μέλι καθώς με τέτοια κρίση και τέτοια ακρίβεια δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε χωρίς καλούς τρύγους.

Σήμερα η Ήπειρος πρώτα και δευτερευόντως η Ευρυτανία πήγαν σχετικά καλά.
Ως το μεσημέρι τα μελίσσια είχαν μαζέψει διπλάσιες ποσότητες σε σχέση με την ίδια χθεσινή ώρα και προς στιγμήν αυτό μας έκανε να πιστέψουμε ότι πάμε για πολύ μεγάλα νούμερα σήμερα.
Το απόγευμα δεν πήγε καθόλου καλά όμως και έτσι οι ζυγαριές στην Ήπειρο κινήθηκαν περίπου κοντά στο 1.5 κιλά ενώ η Ευρυτανία κάτω από 1 κιλό.

Έλατος Ήπειρος

Υπήρξαν και εξαιρέσεις βέβαια από ζυγαριές που κινήθηκαν έως 2.8 κιλά, όμως χτες είχαμε υψηλότερα νούμερα έως και 3.4 κιλά.
Δεν έχω ακόμα εικόνα για Φθιώτιδα και Φωκίδα, ενώ η Αιτωλοακαρνανία φαίνεται σαν να πάει να ξεκινήσει χωρίς να έχω δει καλό νούμερο ως τώρα όμως.

Τέλος να δούμε λίγο τον καιρό.


Αυτή είναι πρόγνωση καιρού για  το Αγρίνιο. 
Έχω παρατηρήσει πως όταν το Αγρίνιο πιάνει 39 με 40 βαθμούς τότε χαλάει ο έλατος στα βουνά άσχετα αν εκεί η θερμοκρασία είναι ποιο χαμηλά. 
Δεν μπορώ να πάρω μέτρο σύγκρισης της θερμοκρασίας στα βουνά καθώς αυτή ποικίλει ανάλογα το υψόμετρο, οπότε έχω πάρει το Αγρίνιο ως σημάδι θερμοκρασίας.
Αν η πρόγνωση επαληθευτεί αν δηλαδή το Αγρίνιο πιάσει τους 37 βαθμούς τότε ο έλατος θα έρθει στα όρια του, και αν η θερμοκρασία πέσει γρήγορα μπορεί και να επιβιώσει, ενώ αν κρατηθεί για μέρες υψηλή η θερμοκρασία τότε θα λιγοστέψουν οι ημέρες του ελάτου.
Ακόμα χειρότερα θα πάθει η Αριά φυσικά καθώς φύεται σε μικρότερα υψόμετρα, ενώ το παλιούρι αντέχει αρκετή ζέστη.

Αυτά για σήμερα

Στηρίξτε τον Melissocosmos κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...